Jump to content

goranz

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. moze li mi netko pomoci strucnim savjetom? Tema je sudsko vjestacenje. Tokom brakorazvodnog postupka zatrazio sam strucno vjestacenje. Sud mi je poslao dopis da ce se vjestacenje odrzati ukoliko u odredjenom roku uplatim odredjeni iznos. Napominjem da nigdje u sudskom dopisu nije bilo objasnjeno da se radi samo o predujmu za vjestacenje!!! Ustanovu koja ce izvrsiti vjestacenje odredio je sud. Po obavljenom vjestacenju stigao mi je dopis od suda da treba uplatiti jos dvaput toliko na ime ukupnih troskova vjestacenja. Samostalnim istrazivanjem ustanovio sam da ima drugih ustanova kao i ovlastenih pojedinaca koji su isto vjestacenje mogli obaviti za znacajno nizu cijenu. Pitanja: 1) da li je ponasanje suda uobicajeno ili je ucinjena kakva kardinalna greska? 2) ima li sud obavezu da zatrazi vise ponuda kod ovlastenih pravnih osoba ili moze u moje ime odrediti sudskog vjestaka bez obzira na cijenu? 3) ima li ja pravo biti informiran o cijelom postupku ili ucestvovati u odabiru institucije? Hvala unapred!
  2. podrzavam u potpunosti stav Nimskog. Uocio je samu srz problema i izvrsno to prokomentirao pa se pridruzujem njegovoj molbi za promjenom imena udruge.
  3. Dragi pomorce, dobro dosao u klub. Ako te moze utjesiti ima nas dosta. Ne bih te htio razalostiti, ali nadaj se najboljem i spremi za najgore. Uobicajeni scenarij je slijedeci, a nazire se i u tvom slucaju: ni krivom ni duznom( najcesce) ocu, jednostavno se onemoguci pristup djeci samo zato jer to majka (ma kakva ona bila) zeli (najcesce iz nekakve osvete, pomijesanih osjecaja straha i snage, a najvise kaosa i praznine). Sve! drzavne institucije podrzavaju majku i to 100%. Pred zakonom si kao otacu pravima skoro jednak s majkom, ali u realnom svijetui si 100% obespravljen. Cuvaj se da te ne proglase nasilnikom ili mentalnim bolesnikom. Sto god da napravis bit ce interpretirano u funkciji potreba majke (pazi ne djece!) i institucija koje trebaju zastititi svoje neangaziranje. Od tebe se ocekuje da sve sto imas predas djeci (citaj zeni). Pazi, ukoliko sredis vjestacenje psihologa, tvoja ce supruga rezultirat savrseno zdrava, a ti ces rezultirati vrlo nervozan i kao takav nepodoban za vidjanja djece ( o skrbnistvu i ne sanjaj). Sorry za iskrenost. Procitaj malo blog.vecernji.hr/ocevblog. Bit ce ti poucno. Odi kod najboljeg advokata kojeg mozes nac. Nece ti puno pomoc, ali mozda ti ne bude lagao u oci i skrivao pravu istinu o tome kako se rjesavaju ovakvi slucajevi. Sacuvaj si zdravlje!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija