Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

rendulic.tomislav

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Podjela imovine izmedu 3 brata koji se ne slazu

  Hvala vam .puno ste mi pomogli.
 2. Podjela imovine izmedu 3 brata koji se ne slazu

  Jos jedno samo pitanje. Ako ja pokrenem postupak razvrgnuca cestica u kuce dali ja sam snosim troskove postupka ili se i troskovi ( sud, geodeti itd.) dijele na tri dijela kao i parcele? Hvala
 3. Podjela imovine izmedu 3 brata koji se ne slazu

  Znate li koliko kosta takav postupak razvrgnuca cestica i koliko traje? Dali je potrebno isto kao kod parcelacije traziti geodete i raditi elaborate podjele ili to sud samo odredi gdje ce se povuci crta na kojoj cestici? Hoce li on i dalje u svakoj cestici imati po malo udjela ili se moze napraviti da dobije cijeli svoj dio npr od najvece cestice.da se ove dvije manje ce cijepaju dodatno? Kod kuce je problem jer je on tatom sudjelovao u gradnji i dogovorili su se usmeno da tata i mama zive dolje a on na katu. Na temelju toga je i dobio 60% kuce. Ali nije nigdje odredeno pismeno niti nakon ostavinske rasprave da je njegov dio gornji kat. tu je i veliko potkrovlje koje doduše nije uredeno i mnogo dodatnih prostorija koje je on nazidao po dvoristu. mogu li ja unatoc tome sa svojih 20% udjela ipak traziti razvrgnuce suvlasnistva cestice na kojoj je kuca i prodaju te kuce cak i ako se mozda drugi brat bude protivio s svojih 20 % . Znaci ja bih jedini trazio to pošto je to jedini nacin da mi isplati moj dio.
 4. Poštovanje. Moja situacija je ovakva. Imam 2 brata.nasa majka je za zivota imala 18 000m2 zemlje na 3 razlicite cestice. (14 000+2000+2 000kv2) za zivota je jednom bratu prepisala 1/2 zemlje znaci 9 000m2. A nakon njene smrti se njenih 9000m2 dijeli na nas troje. Sada onaj prvi brat ima 12 000m2 a ja i drugi brat svako po 3000m2. Ja sam kupio od prvoga brata njegovih 12000m2 i sa mojih 3000 imam ukupno 15 000m2. Problem je sto je to vlasnistvo na 3 razlicite cestice i sto drugi brat nece ni prodati svoj dio niti otkupiti moj. A on s tih svojih 3000m2 ima po malo udjela u sve 3 parcele. Sta sada ja mogu napraviti i kako povuci crtu gdje je moj dio a gdje njegov? Kako ga izvlastiti ili podijeliti parcele kad on kaže da nece dati potpis za parcelaciju koju sam ja htio platiti??? Moze li on meni ili ja njemu braniti koristenje zemlje dok se ne rijesi parcelacija i dok se ne zna tocno koji komad zemlje je ciji??? Drugi problem je i podjela kuce. Ovaj brat koji ima najmanje zemlje ima najveci dio kuce jer on zivi tamo i ima 60% udio a ja i drugi brat po 20%. Kuca je katnica ali nije etažirana ni legalizirana. On opet ne zeli prodati svoj dio a nece otkupiti nas dio. A on i dalje koristi i cijelu zemlju i tu kucu kao da je sve njegovo. Dali mi mozemo zakljucati jedan kat kuce ili kako mu zabraniti koristenje zemlje dvorista i kuce jer se on na sve oglušuje i govori da je to trebalo biti sve njegovo jer je on ostao zivjeti tamo. Hvala .
×