Jump to content

Korisnik44556677

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U dopisu piše da se tuženik poziva da u roku od 30 dana podnese pisani odgovor na tužbu. Ako tuženik ne podnese odgovor na tužbu u određenom roku i ako bude udovoljeno uvjetima iz članka 331. b Zakona o parničnom postupku, donijet će se presuda kojom se prihvaća tužbeni zahtjev (presuda zbog ogluje). Tuženik je dužan u odgovoru na tužbu iznijeti sve činjenice i predložiti sve dokaze kojima pobija navode i dokaze protivnika, može se očitovati o zahtjevima i navodima tužbe te priložiti isprave na koje se poziva, ako je to moguće (članak 284. Stavak 3. I članak 285. Stavka 1. ZPP-a)..... Budući da je to prvi dokument koji je ikada primljen od naše strane (slali su dopise na oca koji nikada nije primio nikalav dopis, jer su i priložene povratnice oslovljene na njega ali može se vidjeti da nisu ni potpisane, ali apartman zapravo glasi na majku) možemo li jednostavno odgovoriti da nismo imali pojma o cijelom postupku, isti prihvatiti i završiti cijelu priču bez plaćanja ikakvih sudskih troškova?
  2. Mi nikoga nismo pustili u apartman pa ne znam kako je on to mogao procijeniti (osim toga, ponovno želim napomenuti da onda ima dvostruka mjerila jer je drugi suvlasnik dolje doslovno ciglom zagradio svoj prostor, pa se njemu unatoč tome računa kao sporedni dio, a nama kao korisni dio) Da, točno ste naveli, radi se o vrijednosti spora koje je njegov odvjetnik naveo, ali je u tužbi zahtjevao da mi snesemo trošak (prijedlog presude). Što predlažete da je najbolje i najjeftinije napraviti u našem slučaju? Još jedna napomena, ovo je prvi put da smo bilo što od dokumenata primili na uvid a radi se o tužbi, znači mi taj zahtjev prvi put vidimo (navodno je prije toga već slao dopise, ali ih mi nismo nikada primili i povratnice uopće nisu potpisane s naše strane). Možemo li jednostavno taj njegov zahtjev potpisati bez da nas tuži za bilo kakve troškove odvjentika i suda i da onda samo platimo trošak etažiranja?
  3. I još jedno pitanje. Budući da se nama ne da zezati s odvjetnicima i povlačenjima po sudovima, spremni smo čak i taj sporazum potpisati (unatoč više navedenih kvadrat), ali moramo li mi onda snositi trošak etažiranja i ako nama zapravo to etažiranje ne treba ili to treba platiti podnositelj etažiranja? Zgrada nema pričuvu od koje bi se to moglo platiti. Nadalje, njegov odvjetnik je zatražio od suda da se zahtjev prisilno provede i da mi platimo sudske troškove i troškove odvjetnika u iznosu od 250.000 kn. Može li on to zbilja zahtijevati?
  4. On je angažirao arhitekta koji je očito napravio elaborat po njegovim uputama, budući da je sebi isti taj prostor stavio kao ljetnu kuhinju, to jest, sporedni dio (nalazi se odmah ispod naše terase, a bila je prije otvorena natkrivena terasa kao i naša) ali kompletno je promjenio namjenu tom prostoru, dok smo mi našu terasu samo zatvorili staklenim dijelom (donji dio gdje je bila ograda je plastika, gornji dio su kompletno prozori, a prostor se i dalje koristi kao terasa). Znaci na objektu nismo ništa mijenjali osim što smo uklonili staru hrđavu ogradu od terase. On nas sada tuži jer ne želimo potpisati suglasnost i traži također naknadu za sudske troškove kao i da platimo rad njegovog odvjetnika.
  5. Postovani! Imamo apartman u staroj stambenoj zgradi na moru. Naime, jedan od suvlasnika je pokrenuo postupak etažiranja prilikom čega nas je obavijestio da naš apartman odjednom ima više kvadrata nego što to piše u našem vlasničkom listu. Razlika je oko 12m2, stime da je apartman zbilja mali pa je to velika razlika. Jedina "preinaka" na apartmanu je ta što smo staklom zatvorili terasu i predsoblje da nam ne puse vjetar dok sjedimo na terasi i da nam ne ulaze bube navečer, a on je nama to sve računao u kvadraturu i sada naravno ne želimo pristati na taj izračun jer bi po njemu morali i više platiti samo etažiranje itd. Napominjem da je taj isti suvlasnik radio značajne promjene u svojim apartmanima pa je svoju terasu prenamjenio u kuhinju koju je sebi svrstao u pripadajuće sporedne dijelove. A nama je pak sve računao kao korisnu površinu. Koja su naša prava budući da nas "svi ostali" suvlasnici tuže zbog nepotpisivanja suglasnosti o etažiranju jer su njemu dali punomoć? Mi smo spremni potpisati suglasnost ali samo s postojećom kvadraturom a ne na način da on sebi smanjuje kvadraturu a nama povećava.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija