Jump to content

GoogleGuy

Korisnik
 • Broj objava

  71
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O GoogleGuy

 • Rang
  Iskusan

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://nemam
 1. Opomena / Upozorenje

  Naravno, slazem se... usao sam u rizik (danas da mogu birati, opasno bi se "lomio" da li platiti 50% na licu mjesta ili uciniti ono sto jesam, ali takva je moja odluka i sam odgovaram za nju). Hvala na savjetima
 2. Opomena / Upozorenje

  Sasvim logicno i opravdano... oni rade na mjestu gdje ja mogu iznijeti svoju obranu i objasniti sto se i kako dogodilo te zasto smatram da trebam dobiti za mene pogodniju mjeru - opomenu.
 3. Opomena / Upozorenje

  To smo vec utvrdili, da sluzbenici u plavom imaju slobodu u donosenju odluka i zakljucivanju sto se tice upozorenja... to im i daje moc i zato se tako ponasaju.
 4. Opomena / Upozorenje

  U momentu kada se dogodio prekrsaj nije bila na snazi akcija. Javim svakako ishod
 5. Opomena / Upozorenje

  Da, zadnjih godina sve to puno brze dolazi na red... Ali sve ovisi od suda do suda (pretpostavljam). Ja se i dalje nadam da ce PU sama rijesiti stvar (povuci nalog tj. izreci opomenu)
 6. Opomena / Upozorenje

  troskovi: 200 kn kazna: 2/3 originalne kazne... Ako sam te dobro shvatio?
 7. Opomena / Upozorenje

  Ma vec vidim da cu na kraju biti u minusu u odnosu da sam danas platio 50%
 8. Opomena / Upozorenje

  Svjestan sam da sam usao u nepotreban rizik... ali eto, nije bilo bas moje jutro. Troskovi postupka su?
 9. Opomena / Upozorenje

  Priznao sam gresku, naravno... nisam od onih koji fantaziraju, izvlace se na tesko imovno stanje, studentski status, bolest... priznao i trazim da mi se dodijeli mjera koja se zakonski moze dati. Mozda trazim previse, ali eto, vidjeti cemo. Sto se danas dogodilo... stvar je smijesna, ali istinita. Imao sam kvar na autu ujutro prije posla... i trazim majstora koji radi od 7h da mi to sredi. U autu imam hands-free, ali sam rukom u imeniku telefona trazio kontakt da nazovem (nedvojbeno sam napravio prekrsaj trazeci kontakt). Jedan policajac me na lokaciji A vidio da koristim mobitel, a na lokaciji B mi je drugi napisao kaznu. Ovaj s lokacije B mi je rekao da mu je na lokaciji A šef i da me zato ne moze pustiti, a ja znam da mu to nije sef i to je cisto izvlacenje i smjeskanje meni u facu, iako zna da ima pravnu mogucnost pustiti me. Kada sam pitao zasto mi nije izrekao opomenu nije rekao ono sto je trebao i mogao kao covjek i savjestan sluzbenik (moze reci da je njegova dobra volja, sto i je), nego je rekao da su mu tako rekli iz stanice i da se mogu ici njima zaliti. Kada sam otisao u stanicu, tamo je policajac rekao da mi nisu mogli izreci opomenu jer sam kaznjen prije 2 godine (dakle totalna glupost) i da vise ne vazi ono pravilo sto se tice opomene i 12 mjesec. I ovaj policajac je mogao reci da je to bila njihova procjena i to je to - rekao bi HVALA LIJEPA, BOK... Po ovom sto mi se danas dogodilo meni se cini da oni uopce ne poznaju propise po kojima rade i zato se zalim nadleznom sudu u nadi da ce mi izreci opomenu za koju postoje pravne osnove.
 10. Opomena / Upozorenje

  Nisam to rekao i nema potrebe da izvlacis moje izjave van konteksta... u svakom slucaju radilo se o kaznama ili o oprostima bitno je da su propisi razumljivi i shvatljivi i da se njima ne moze manipulirati na ovakve nacine. Ja sam danas izmanipuliran i izrecene su mi lazi od dva policijska sluzbenika (jedan na cesti, jedan u postaji i to je glavni razlog zasto sam sada frustriran). Od policajca sam dobio OPN. Zalim se Sudu putem PP. Da li PP moze sama rijesiti slucaj? (koliko se sjecam jednom prije 10-ak godina na isti nacin sam se zalio, i policija uopce nije proslijedila zalbu sudu, nego je sama donijela odluku [oslobodila me]) Hvala!
 11. Opomena / Upozorenje

  Nevjerojatno. Nisam se jos ovome do sada nacudio jer prvi put cujem, ali eto, valjda je netko pametan i logican pisao ove propise gdje netko moze provoditi svoju volju/samovolju onako kako mu se prohtije. Da ne govorim da mi je covjek (policajac) izrekao 3 lazi u 5 minuta... ali ajde, to je njemu na savjest. Ne zelim platiti kaznu za koju postoji druga mjera koja mi se MOZE izreci. Saljem danas prigovor i idem na sud sa istim tim zahtjevom da mi se izda mjera povoljnija za mene obzirom da nisam kaznjavan vise od 2 godine. Jebiga, ako prodje prodje. p.s. Svjestan sam da mi je bilo jednostavnije dati 250 kn i zaboraviti na to... ali eto.
 12. Dobar dan, je li jos na snazi: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_02_25_844.html Naime, policajac mi je prosli tjedan napisao kaznu iako sam zadnji put kaznjen prije 2 i pol godine i to za drugi tip prekrsaja. Ovaj puta rijec je o mobitelu tijekom voznje. U pravilniku pise "može" ... da li je u tome caka, njegova dobra volja?!
 13. Prestanak odgovornosti u udruzi???

  Pozdrav, konkretno pitanje i primjer: kada odgovorna osoba u Udruzi, u ovom konkretnom slucaju dopredsjednik (osoba ovlastena za zastupanje) podnese ostavku, kada prestaju njene odgovornosti, bilo prema udruzi, prema zakonu, prema drzavnim tijelima? Da li momentom kada se ostavka podnese i dostavi Udruzi napismeno, ili kad Udruga obavi sjednicu i razrijesi ga na taj zahtjev...? Jos konkretnije pitanje: Sto udrugu sprijecava da uopce NE ODRZI sjednicu i da osoba koja je podnije ostavku i dalje bude upisana u registar udruga kao osoba na nekoj funkciji? Nadam se da nisam puno zakomplicirao, pitanja su zaista konkretna
 14. Otvaranje obrta nekoliko pitanja

  Hvala lijepa na brzim i jasnim odgovorima
 15. Otvaranje obrta nekoliko pitanja

  Da ne otvaram novu temu, mislim da je ovdje najprikladnije: 1. Da li za otvaranje obrta treba dozvola/suglasnost trenutnog poslodavca ako je osoba koja otvara obrt u punom radnom odnosu? 2. Malo me bune pisanja o tome treba li majstorski ispit i sl. Npr. za informaticara, ekonomistu i sl. Da li je dovoljna diploma fakulteta? Hvala unaprijed
×