Jump to content

ljilja08

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Samo javljam da sam položila i da vam svima koji idete kažem da to ipak nije takav bauk kako svi mislimo. I ja sam bila u velikoj frci i jako me bilo strah ali na kraju shvatiš da i nije tako strašno. Nešto se mora znati, ali moja komisija je bila jako dobra i u principu nešto kažeš i onda ti i oni malo pomognu. Po mom mišljenju najviše treba znati iz ZUP-a i nešto iz ZUS-a. A pitanja baš i nisam od straha i uzbuđenja baš previše zapamtila. Pitali su jedinice lokalne i područne samouprave, uvjeti za zapošljavanje u državnu službu, koje su teške povrede rada i tko o njima odlučuje, iz Europske unije koji su zajednički simboli (zastava, euro, himna, europska putovnica i vozačka), koje su europske institucije, status Hrvatske, iz ZUP-a tko ga provodi, načelo efikasnosti, kako se pokreće upravni spor, a iz ustava i državne uprave nadležnosti ustavnog suda, opis grba ali ne detaljan, državna tijela, izbori za sabor, i dalje zbilja više ne znam. Sretno svima koji idu.
  2. Bok Đesika, hvala ti na odgovoru, malo si me smirila jer kad sam vidla popis materijala za posebni dio iz financija došla mi je muka. Još ne znam kad ću ići na ispit, sad sam bila na seminaru i prijavila sam se za ispit pa čekam poziv. Znači posebni dio ne trebam posebno učiti pa se bacam na ućenje općeg dijela. Ako možeš odgovori mi kako ti je bilo i na općem dijelu i ako se još netko sjeća ispita s općeg dijela bila bih zahvalna na odgovoru. Pozdrav i hvala!
  3. Pozdrav, spremam se za polaganje DSI i molim pomoć ako je netko polagao posebni dio ispita a radi na poslovima obračuna plaće da mi napiše šta sve traže na pismenom i usmenom dijelu ispita. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija