Jump to content

Sentinel558822

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sentinel558822 objavio

  1. Pozdrav svima, vlasnik sam stana u zgradi u dijelu Zagreba u kojem se u posljednjim mjesecima intenzivno gradi , nerijetko bez pomnog planiranja u urbanističkom smislu i na način koji narušava kvalitetu života stanovnika (zgrade za stanovanje, urbane vile na susjednim parcelama, bez parkova, igrališta i ostalih zelenih površina, čime grad postaje "zabetoniran" a susjedi u pojedinim zgradama, razmještenima na minimalnim zakonskim udaljenostima, gledaju jedni drugima u privatne prostorije, pošto između pojedinih objekata nisu uređene niti zelene zavjese (drvoredi i sl.). Trenutno imamo priliku obaviti uvid u spis za izdavanje lokacijske dozvole za zgradu čija je gradnja u planu, a obzirom da se radi o izdavanju lokacijske dozvole za zgradu na - pretpostavljam - zakonski dozvoljenoj minimalnoj udaljenosti od postojeće, ali u isto vrijeme neprihvatljivoj s urbanističkog gledišta, planiramo uložiti pritužbu na izdavanje lokacijske dozvole. Molim za informacije, na koji se način ulaže pritužba na izdavanje lokacijske dozvole te što konkretno mogu biti argumenti za utemeljeno osporavanje mogućnosti izdavanja lokacijske dozvole? Postoje li neka iskustva i sudska praksa u ovom pogledu, kakvi mogu biti ishodi? Unaprijed hvala !
  2. Pozdrav, Hvala puno na odgovoru. Da li je možda negdje propisano,definirano i precizirano kakvo ograničenje visine smije biti? Smije li biti takvo da napravi štetu na vozilu ako ono udari u njega? Konkretno - ako se visinsko ograničenje sastoji od dvije željezne grede koje na sredini nisu spojene te je predviđeno da se otvore ako nešto udari u njih - ali su naknadno zavarene tako da do tog otvaranja ne može doći - da li je to zavarivanje po propisima? Hvala još jednom unaprijed na odgovoru.
  3. Pozdrav svima, zanima me da li postoje iskustva, pravilnici/zakoni i sudska praksa kojima je regulirano postavljanje i oblik/vrsta visinskih ograničenja na parkiralištima. Također me zanima, da li je dozvoljeno visinsko ograničenje koje je napravljeno tako da se otvori u slučaju da u njega udari vozilo veće visine od dozvoljenog, zavariti tako da se ono više ne može otvoriti u slučaju udara? Što štiti sudionike u prometu od nehotičnog zabijanja u takvo visinsko ograničenje i materijalne štete na njihovim vozilima, krovnim nosačima i onome što je bilo na krovnim nosačima? Hvala na odgovoru i pozdrav, Sentinel558822
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija