Jump to content

Picek24.03

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, završetak izvanbračne zajednice nastao je tri mjeseca poslije rođenja bebe iako nikada nismo živjeli na istim adresama,ali se to smatra izvanbračnom zajednicom jer je rođeno dijete.U dobrim smo odnosima što se tiće djeteta, ali zajedno ne ide. Želimo sporazumno podnijeti prijedlog za skrbništo(da jednako oboje sudjelujemo) ali i dalje ne živimo u zajednici kao što i nikada nismo, da dijete živi samnom, a otac plaća alimentaciju. Moje pitanje je od kuda početi, da li prvo na sud prema mjestu prebivališta ili czs prema prebivalištu?
  2. Poštovani, na roditeljskom sam dopustu(maleni 9.mjeseci),međutim otvorila mi se prilika da započnem raditi u drugoj boljoj firmi. Je li moguće zamrznuti roditeljski dopust i krenuti raditi u novu firmu? To znači da bi prvo trebala prekinuti roditeljski dopust, pa dati otkaz u bivšoj firmi da bi me mogli prijaviti u drugoj firmi ili? Molim Vas ako netko može pomoći oko ove procedure, kako to napraviti? Hvala
  3. Pozdrav, molim savjet što napraviti kada si na roditeljskom dopustu, a firma se sprema u stečaj? Gdje sam ja kao radnik, koja su moja prava i kome se obratiti za pomoć oko rješavanja novonastale situacije da ne izgubim roditeljsku naknadu ? Hvala.
  4. Picek24.03

    Pitanje

    Poštovani Imam jedno pitanje u vezi postavljanja plakata na tuđoj imovini,pobliže na dvorišnoj ogradi uz cestu. Plakati su postavljeni bez upita vlasnika o tome. Da li je pravno ispravno da se preko firme koja je registrirana na toj adresi pošalje račun dotičnoj osobi odnosno firmi koja je postavila te plakate i to za cijelo vremensko razdoblje od 2,3 godine unazad korištenja oglasnog prostora bez upita o tome? Unaprijed zahvalna na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija