Jump to content

SveJeMoguce

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je SveJeMoguce objavio

  1. Imas jos jedno pitanje. Iz arhiva smo dobili papir gdje piše da so međe vec utvrđene i da so se svi vlasniki susjednjih parcela slagali sa tim. Jasno je nacrtano gdje ide međa. Problem je da fali međni kamen. Da li ce sud napravit među kako je vec bilo napravljeno kada su se utvrdile međe ili ce napravit kako sudac misli da je pravilno?
  2. Imamo sličan problem. Kuća sagrađena planu, projektu, izmjerio geodet, ima uporabnu dozvolu a susjed kaze da nije tamo granica kada smo htjeli staviti zid. Koliko sam citao je u hrvatskoj pitanje oko međe jako loše rješeno.
  3. Imam pitanje oko međe. Kuća stoji više od 20 godina i prema projektu, katastru, svih dozvola je sagrađena 3m od međe. Susjed se ne slaže sa međom i kaže da je međa oko 2,60m na doljnem delu kuče. Zelim staviti zid. Sta mi je napraviti? Sta mogu ocekivati od suda ako ide sudskim putem. Trebat ce mi nova uporabna dozvola zbog budicih promjena u projektu.
  4. Da li je moguće iznajmiti svoj idealni dio u kući bez ugovora sa suvlasnikom? Recimo da želim svoj idealni dio dati u posjed ili u najam trećoj osobi. Da li jih može suvlasnik izbaciti ili zahtijevati novac preko suda? Hvala na odgovoru!
  5. Suvlasnik sam 1/6 kuce, koja ima cca 180 m2, a od toga dva kupatila i dvije kuhinje. Sada me zanima koja je mogucnost da se kuca proda na drazbi, ako se suvlasnici ne slazu oko podjele kuce? Kakva je inace sudska praksa? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija