Jump to content

Annikka

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Annikka objavio

  1. Darovao bi supruzi kuću koju sam dobio darovnim ugovorom od svoje majke. Ne bi želio da supruga proda tu nekretninu bez mog znanja. Može li se u darovni ugovor staviti neka klauzula da ne može prodati bez mog znanja? Ako dođe do razvoda ta kuća ne ide u bračnu stečevinu.? Mogu li poništiti taj ugovor dođe li do nekakvih problema te vrste? Hvala
  2. Imam brata i sestru. Otac je umro, a majka je do nedavno življela u svom stanu u Zagrebu. Sestra i ja živimo u Zagrebu i brinile smo o majci , skoro svaki dan je jedna od nas bila kod nje da se ne osjeti usamljena. Brat sa obitelji živi u Puli i prije par mjeseci je rekao da će doći do mame na desetak dana, da ima neka posla u Zagrebu i da će usput to obaviti. Sestra i ja tih dana nismo dolazile, mislile smo da se ispričaju, nisu se odavno vidjeli. Kad sam nazvala mamu nakon par dana na mobitel, mobitel je bio isključen, kao da je blokiran. Otišla sam do njenog stana, zvonim, nitko ne otvara. Imala sam ključ od stana, otvaram vrata, ključ nije u redu. Zovem sestru, donosi svoj ključ, ne možemo otvoriti. Susjeda nam kaže da je brat mijenjao bravu jer je mama navodno izgubila ključ. Zovemo brata i pitamo za mamu, a on kaže da je mama sada kod njega u Puli, da je s njom potpisao ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i da mi više nemamo s njom ništa ni s njenim odnosno njegovim stanom. Sestra i ja sjedamo u auto, idemo do Pule, do kuće brata. Ne pušta nas u kuću, da uopće vidimo majku. Prijavili smo Centru za socijalnu skrb, ali još ništa nismo uspjeli učiniti da majku vratimo u Zagreb. Ugovor nismo vidjeli. U ZK nema još uvijek promijena vlasništva. Možemo li sudski zatražiti uvid u taj Ugovor obzirom smo i mi njena djeca i imamo zakonsku obvezu brinuti se o mami.
  3. Hvala Vam na odgovoru, interesira me može li se podnijeti navedeni zahtjev ukoliko je od smrti oca prošlo više od 3 godine. (Prošlo je 6 godina) i ukoliko nema dokaza o novčanim doprinosima. Poznato je da su oboje radili, ali je ona bila na boljoj poziciji i s tim imala i veću plaću. Može li se odbiti taj zahtjev s obrazloženjem da je majka pridonjela kupnji stana? Kad se otkupljivao stan, ocu je dio novca dala njegova rodbina ali to nigdje nije zabilježeno. Može li rodbina svjedočiti o tome i da li bi to bio dokaz na Sudu. I molim odgovor ukoliko nema nikakvih dokaza već samo činjenica da su bili u braku da li bi se presudio manji udio ili bi se zahtjev odbacio? Primjerice da nije radio već samo bio u braku u to vrijeme kad se dobio i otkupio stan.
  4. Roditelji su 1990 godine otkupili stan koji je bio upisan na ime majke. Stan je bio dobiven za vrijeme braka od majčinog poduzeća u kojem je radila. Otac je umro i poslije njegove smrti nije bilo ostavinske rasprave jer nije bilo ostavinske mase. Nismo prijavili stan odnosno polovicu (1/2 polovicu stana) očevog djela kao bračne stečevine, nismo o tome tada razmišljali niti znali. Stan je dobiven i otkupljen u braku. Od njegove smrti je prošlo više od 5 godina. Pitanje je da li se može polovica stana (koja je bračna stečevina i trebala je pripasti pok. ocu) prijaviti kao pronadena imovina mog pok. oca. Da se otvori ostavinski postupak, upiše polovica stana i rasporedi nasljednicima.?
  5. Poštovani, može li se pobiti Ugovor o razvrgnuću suvlasničke zajednice obzirom je sačinjen nepravedno i jedna stranka je bila u zabludi i prevarena. Postoji li rok zastare.
  6. Prošlo je više od 5 godina, ali zar nije moguće ponovno otvoriti ostavinsku raspravu i to nema zastare?
  7. Hvala na odgovoru. Već je zaključena ostavinska rasprava. Može li se naknadno prigovoriti i ima li to uopće nekog učinka ako se prigovori. Otvoriti ponovno ost. raspravu i prigovoriti?
  8. Bračni supružnici su u braku dobili stan od poduzeća. Isti je otkupljen i glasi na ime supruga. Supruga je umrla, da li se stan prijavljuje prilikom ostavinske rasprave. Hvala na odgovoru.
  9. Molim za odgovor. U kojem roku se može pokrenuti ostavinska rasprava kako bi se prijavila nekretnina koja u prvom postupku nije prijavljena. Postoji li zastara jer je prošlo više godina od zaključka. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija