Jump to content

lm1405

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znate li možda jesu li stare jezgre koje imaju isključivo male parcele izuzete iz prostronih planova? Građevina u pitanju je na parceli od 140m2 a okolne parcele su skoro 100% izgrađene... Hvala još jednom na pomoći!
  2. Hvala na odgovoru! Može li na izdavanje uporabne dozvole utjecati ova izgrađena terasa ispred kuće od 18m2 i ispod nje nastala nadstrešnica od 12m2 (izgrađeno 2019.) ali sve u dozvoljenim gabaritima za gradnju bez građevinske dozvole?
  3. Pozdrav!Vlasnik sam građevine izgrađene 1958. koja je ostala u istim gabaritima sve do prije dvije godine, kada sje obližnji bor pao na dio krovišta i oštetio krov i pod. Bivša vlasnica je pristupila hitnoj intervenciji jer je voda ulazila u kuću a da nije prije toga zatražila uporabnu dozvolu (što joj u hitnosti situacije nije palo na pamet). Napravljena je nova betonska deka a krov nije vraćen. Uz to je napravljena crna jama u iskopu ispred kuće koji je do tada bio vrt. Budući se radi o kosom terenu napravljen je potporni zid na kraju iskopa zbog stabilizacije terena, a onda je prostor iskorišten izgradnjom otkrivene terase koja ima 18 kvadrata, ispod koje je nastala betonska nadstrešnica koja je jednom stranom otvorena prema ulici i ima 12 kvadrata. Sada je problem vratiti krov na kuću bez uporabne dozvole, a uporabnu nije moguće dobiti jer kuća nema krov. Lokalni urbanisti ne znaju rješenje i nisu dali nikakav odgovor. Kako riješiti ovu situaciju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija