Jump to content

Marijana Rajić Sarvas

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Moje poštovanje članovima i članicama. Interesuje me po članu 16. o stjecanju prava na Hrvatsko Državljanstvo moram ispisati molbu ili zahtev svojeručno. Pošto sam već upisala da se osećam kao Hrvatica i upisana sam u K.U.D. Republike Hrvatske to mi je nepotpuno. Šta bih još mogla navesti i koji je član 16. ? Hvala ko odgovori
  2. Hvala.Da uzela sam taj papir. Ali sad je nova gospodja na šalteru i dala mi još hrpu stavki šta od papira da prikupim.
  3. Moje poštovanje. U procesu sam za predaju papira za Hrvatsko Državljanstvo. Živim 300 km udaljena od Subotice.Prvi put mi je falila dopuna papira vezanog za brak (namena i još par sitnica).Prekjuče sam bila ponovo u konzulatu ali ne na istom šalteru kažem to pošto gospođa kod koje sam ovaj put predala papire je izvadila naknadno papir sa još stavkama i bila arogantna. Išla sam do kafića obližnjeg gde sam sve popunila i kod matičara da overi zatim se vratila u konzulat, naknadno mi je tražila djacku knjižicu i neće da čuje da smo 2005 GODINE imali poplavu u selu (Rumunska granica).Oči su mi pobelele od pisanja plus ponovo 300 km nazad kući gde sam odmah zvala kulturno umetničko društvo da se učlanim jer i to traži. Ne znam lepo šta ću,muž je digao ruke polako.Pokusace sutra još index iz srednje škole iz inostranstva da fotokopira i overi i ode do K.U.D.- a da me učlani. Gospodja kod koje sam bila prvi put na šalteru se i sama čudila ovoj.A ja sam bila na rubu plača.Od 2014 ja se vozikam sve po 300 km da bi me odbili ni ti želi da čuje na osnovu nacionalnosti da želim papire.Izvinite na dugom postu.
  4. Poštovana. Idi u opštinuiz koje dolaziš i traži da ti se otkuca na A4 formatu gde se izjasnjavas isto možeš i u birački spisak da se upišeš. Tu daješ samo svojeručni potpis. Nadam se da sam malo pomogla.
  5. Moje poštovanje. U toku sam da predam papire za Hrvatsko Državljanstvo. Pošto su mi papiri bili nepotpuni mora dopuna već vadim ostatak. Zanima me šta je ili šta ZNAČI 'Propisno ovjereni zapisnik o namjeni sklapanja braka '? Nije izvadak iz matične knjige venčanih interesuje me koji je to papir i gde se vadi? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija