Jump to content

karmeni

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pitam u ime susjeda koji nije baš nimalo upućen u zakone i svoja prava, a žao mi ga je jer je dobar i pošten. radeći na svakodnevnom poslu (najpoznatija hrvatska tvrtka) na području od posebne državne skrbi (dakle gdje je bio rat) na djelu na kojem radi poslodavac nije dobro očistio posjed od mina, tj. ostala je "jedna" zaostala. susjed je radeći i neznajući za nju uhvatio je i aktivirala se. Ostao je bez tri prsta desne ruke. bio je na dvije operacije. poslodavac je rekao da se ništa ne brine on će sve srediti. i je, sredio je!!!! Dečko je ostao bez tri prsta sa 0% invalidnosti i 23.000,00 kuna odštete?! Od toga je prošlo oko 1,5 godina, pa me zanima da li se može sada pokrenuti spor protiv poslodavca? Hvala
  2. interesira me ako mi netko može odgovoriti da li se isplati bosti sa rogatima. Otac mi radi u državnoj službi i ima 42 godine radnoga staža. Do mirovine mu nedostaje 2 godine starosti, a koje bi želio jo odraditi. 01.08. je bila sistematizacija posla i sa mjesta voditelja su ga stavili na niže radno mjesto, ali sa istim opsegom posla. Skinuli su mu plaću za 300,00 kuna. Sindikat je podnio prigovor da 5 godina do mirovine mu se ne dira plaća, ali su mu odgovorni rekli da povuče prigovor jer će ga šikanirati sve do mirovine, a što i sada rade. On ne zna što da radi. Tužio bi ih, ali ne vjerujem da bi time išta dobio. Molim za pomoć, hvala.
  3. Hvala svima na odgovorima, puno ste mi pomogli. Samo bih naglasila da policajci pišu prekršaje svoj djeci od 1. do 8. razreda. pozdrav!
  4. Molila bih odgovor na slijedeće pitanje. Da li je policiji dozvoljeno pisati kazne (300,00 kuna)djeci osnovne škole ako uz školu ne hodaju nogostupom? Živim u Dardi gdje postoji osnovna škola koja se nalazi nazovimo to u parku. Ispred škole se nalazi parkiralište za osobne automobile djelatnika OŠ. Sada su izmislili da im smeta što djeca hodaju kada idu iz škole po parkiralištu, iako je parkiralište ispred samog ulaza pa su napravili stazicu od nekih 60-tak cm kojom moraju hodati do izlaska iz tog parka. Policajci stoje kao žandari. unaprijed hvala
  5. Prije 14 dana sam položila DSI i mogu ti reći da su ti dva tjedna sasvim dovoljna ako polažeš za srednju stručnu spremu. Ispitivači (barem oni kod kojih sam ja bila su više nego super), uopće ne gnjave i ne maltretiraju. Sve ovisi u koju grupu upadneš i kod koga ideš polagati. Uči iz skripte s interneta, a pitaju pitanja sva koja su na Legalisu. Ako znaš odgovoriti na pitanja, onda je prolazak siguran. Ako trebaš pitanja mogu ti poslati napiši na koji mail.
  6. Pozdrav i tebi! Ja sam također nova ovdje i mislim da je ova stranica više nego super. Planiram prijaviti ispit slijedeći mjesec (travanj). Sakupljam skripte i skriptice, ali nikako da krenem čitati, tj. čitam ali kao da čitam u prazno. Da li si počela s učenjem?
  7. Kao prvo da pohvalim stranicu, super je! Malo sam starija gospođa i sada u podmaklim godinama moram ići polagati ispit. Sve sam teme pročitala o državnom ispitu i imam osjećaj kao da sam već na pola puta da ga položim. Interesira me jedna stvar, kakav je pismeni ispit, i što bude kao tema? Da li bude jedna ili više tema? Pozdrav svima, koji su položili, koji uče i koji se tek spremaju da uče!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija