Jump to content

Suzana Ma

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Suzana Ma objavio

  1. U utorak idem u Ured za legalizaciju da bi imala uvid u spis. Rješenje još nije pravomočno i trenutno pišem žalbu na rješenje ozakonjenja. Da li znate možda definiciju stana, gdje osim u Zakonu o najmu stana mogu više pročitati o uvjetima za ozakonjenje stana, jer me zanima da li stan obavezno mora imati svoj ulaz u stan, te je još jedna posebnost ove nelegalne dogradnje, tj. ona jednim djelom visi u zraku, znaći jednim djelom nije vezana za tlo.
  2. Referentica u legalizaciji je tražila Uvjerenje da se na "službenim snimkama" vidi nelegalna dogradnja. Odvjetnik je donio Uvjerenju gdje se potvrđuje da je vidljiva "zgrada" koja je na snimci označena strijelicom. Kako se to Uvjerenje odnosi na osnovnu zgradu koja je stara ca. 100 godina i ne na nelegalnu dogradnju je moje pitanje kako je moguće to službeno osporiti, jer je drugi referent to Uvjerenje prihvatio. Točan datum izgradnje je nejasan. Ne stanujem u stanu a susjeda kaže da je definitivno poslje roka za legalizaciju.
  3. Oštećena sam stranka u postupku legalizacije. Susjed traži legalizaciju i u postupku je priložio DOF/5/2011 snimku na kojoj se ne vidi nelegalna dogradnha. Tadašnja referentica na legalizacija je to primjetila pismeno mu se obratila odnosno napisala da na DOF/5/2011 snimci dogradnja nije nedvojbeno vidljiva i zatražila od njega da se dostavi uvjerenje nadležnog tijela za državnu izmjeru i katastar nekretnina da je predmetna dogradnja vidljiva na drugoj digitalnoj ortofoto karti na temelju aerofotogrametrojskog snimanja do 21. lipnja 2011. godine. Susjed odnosno njegov odvjetnik je potom predao uvjerenje Državne geodetske uprave gdje piše da je zgrada na čestici "xy" vidljiva. A kako je u međuvremenu drugi referent zadužen za taj slučaj je on to uvjerenje uvažio iako se dogradnja ne vidi. U uvjerenju ne piše ništa o dogradnji nego samo da je zgrada vidljiva a zgrada postoji na toj čestici ca. 90 godina. Kako se žaliti na postupak legalizacije i na uvjerenje odnosno kako zahtjevati da dogradnja mora biti vidljiva na nekoj službenoj snimci do 2011. godine kako bi spriječila legalizaciju, jer je moj stan jako oštećen zbog toga. I da li je vidljivost nelegalne zgrade na DOF snimkama uvjet kako bi se nelegalna gradnha mogla legalizirati ili je dovoljno da se vidi osnovna legalna zgrada? Unaprijed puno hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija