Jump to content

Ciglabrick

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ciglabrick objavio

  1. Hvala na odgovorima! Dakle, ima pravo, ali uvjetno i ovisno o tumačenju služi li taj zahvat "važnom interesu vlasnika posebnoga dijela". Ponavljam, radi se o probijanju dodatnog ulaza u zgradu (dakle zahvaća se zajedničko vlasništvo - vanjska ovojnica zgrade, i mijenja se vanjski izgled), jer mu ne odgovara pozicija trenutnog ulaza koji vodi samo u tu zasebnu jedinicu (ostale jedinice imaju svoj zajednički ulaz). Zahvat se tiče ostalih suvlasnika, jer mijenja svojstvo vanjskog (zajedničkog) prostora neposredno ispred planiranog novog ulaza. Što mislite?
  2. Vjerujem da ju je ishodio ranije, kad je još bio jedini vlasnik. Pitanje je imaju li novi suvlasnici pravo osporiti ju...
  3. Poštovani, investitor je bio samostalni vlasnik svih etaža stambene zgrade, no nakon završetka radova i prodaje svih osim jednog stana je odlučio raditi dodatan zahvat (novi ulaz u zgradu) na vanjskoj ovojnici zgrade, s vanjske strane vanjskog zida te posljednje njegove etaže (jer mu odgovara da lakše prenamjeni i proda poslovni prostor kao stan). Tvrdi da za to ima pravomoćnu građevinsku dozvolu, dok se svi ostali suvlasnici protive tom zahvatu. Je li moguće da mu građevinska dozvola tako nešto dozvoli, iako suvlasnici nisu suglasni?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija