Jump to content

abanis1987

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odlucio sam svakako dati otkaz. Imam rijeseno buduce radno mjesto. Hvala na savjetu.
  2. Nije bilo natjecaja. To je poduzece u mojem mjestu stanovanja i na moj upit su rekli da me mogu stipendirati. Nije bilo rijeci o odrađivanju nakon studija. Nemam nikakvih drugih papira osim tog ugovora. Imate li konacan savjet sto da radim?
  3. Hvala na odgovoru. Samo me jos zanima postoji li kakav opci zakon ili propis na koji bi se stipenditor mogao pozvati, a tice se clanka br 5 ugovora o stipendiranju? U smislu, da prema tom zakonu/propisu moram raditi ili vratiti stipendiju?
  4. Da, ovo je cijeli ugovor. Potpisali smo ga stipenditor i ja, samo sto sam slucajno obrisao. U donjem desnom uglu je bio stipenditor, pečat stipenditora i potpis. Nisam upoznat s unutarnjim aktima poduzeća. Nakon što mi je spomenuto da vratim stipendiju, ja sam se pozvao na ovaj ugovor i rekao da to ne piše ni u kojem članku. Tad mi je direktor rekao da to nema veze, da me moze tuziti, navlaciti se 10god po sudu i nakon toga sta bude bude. Toga se bojim, da ne vodim sud i nakon toga moram platiti. Napomenuo bih da sam prilikom sklapanja ugovora o radu provjerio spominje li se stipendija ili bilo što se stipendiranja tiče, no to je bio klasičan ugovor koji su potpisali ostali zaposlenici.
  5. Pozdrav, uklonio sam sve osobne podatke.
  6. Pozdrav, Tijekom 5 godina studiranja sam imao ugovor o stipendiranju od strane privatnog poduzeća. U veljači sam završio studij u redovnom roku i zaposlio se u tom poduzeću. U ugovoru o stipendiranju ne piše da to trebam "odraditi" ili vratiti. Spomenuo sam direktoru poduzeća da bih želio dati otkaz jer nisam zadovoljan, a on mi prijeti tužbom ne odradim li 5 godina ili ako ne vratim akumulirani iznos. Sad se nalazim u jako teškoj situaciji. Nemam novaca za provlačiti se po sudovima, a nemam ni novaca da mu vratim. Možete li mi reći ima li osnovu za tužbu i trebam li poduzeću vratiti petogodišnju stipendiju? Mogu Vam i poslati presliku ugovora. Unaprijed se zahvaljujem na trudu, vremenu i Vašem odgovoru. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija