Jump to content

catevs

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam to zamislio ovako nekako, pa ako što treba promjeniti/nadopuniti samo recite: UGOVOR O POSLOVNO-TEHNIČKOJ SURADNJI Zakljkučen između: Obrta (u daljnjem tekstu: Naručitelj poslova) i Fizička osoba (u daljnjem tekstu: Izvršitelj posla) PREDMET UGOVORA: Članak 1. Predmet ovog ugovora je pružanje usluga projektiranja, nadzora i podrška u cjelokupnoj djelatnosti Naručitelja OBVEZE IZVRŠITELJA: Članak 2. Izvršioc se obavezuje da: poslove u članku 1. ovog ugovora obavi stručno, savjesno i prema pravilima struke i zakonskih propisa pomogne u primopredaji posla Naručitelju dokaže pravilan rad predmeta posla Naručitelju OBVEZE NARUČITELJA: Članak 3. Naručitelj se obavezuje da: pravovremeno osigura uvođenje Izvršitelja u posao pravovremeno osigura materijal i djelove za uspješno obavljanje posla CIJENA RADOVA: Članak 4. Za svaki posao posebno Izvrštelj će ispostaviti ponudu/predračun Naručitelju, a Naručitelj će za navedeni posao izdati narudžbenicu Izvršitelju. NAČIN PLAĆANJA: Članak 5. Naručitelj će platiti Izvršiocu kada zajednički utvrde da je posao uspješno obavljen. Članak 6. Naručitelj je dužan osigurati isplatu naznačenu prema ispostavljenoj ponudi/predračunu od dana preuzimanja radova, što se utvđuje zapisnikom o preuzimanju na žiro račun otvoren kod:___________________ broj:_______________________ ZAVRŠNE ODREDBE: Članak 7. Za sve što nije utanačeno ovim ugovorom primjeniti će se odgovarajuće odredbe Zakona _________________ Članak 8. Svi eventualno nastali sporovi po ovom Ugovoru rješavati će se sporazumno. U slučaju da se spor ne može riješiti sporazumno, nadležan je sud u Bjelovaru Članak 9. Ovaj ugovor je sastavljen u 4 (četiri) istovjetnih primjerka od kojih svaka strana zadržava po 2 (dva) primjerka. U Bjelovaru, dana_________________ Naručitelj: Izvršitelj:
  2. Poštovanje, Zanima me predložak ugovora koji bi se sklopio između obrta i jedne fizičke osobe. Situacija je sljedeća: Obrt se bavi poslovima vezano za elektrotehniku, a ta fizička osoba ima neke certifikate i diplome koje bi dopunile ono što obrt trenutno nema. Pošto su specifični poslovi u pitanju (1 do 2 godišnje) ne isplati nam se zaposliti takva osoba. Kako sklopiti ugovor o poslovnoj suradnji na nekim budućim projektima? Gledao sam malo ugovore o djelu, ali na po zakonu smo obavezni isplatiti doprinose i poreze od 104% što nije nikako isplativo. Svaka pomoć je dobrodošla.
  3. Došli smo do situacije kada bi željeli preći iz obrta u d.. Obrt posluje kao R1. Pitali smo na "milion" mjesta ali svako ima svoju verziju kako to napraviti. Obrt ima dosta veliku imovinu (poslovni prostor, zemljište, vozila...) Kako prenesti kompletan obrt u d..? Što napraviti da se plati čim manje poreza/doprinosa?
  4. Prvo, lijepi pozdrav svima!! Drugo, trebao bi pomoć. Ne mogu nigdje naći šprancu ili neki primjer ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji. Suradnja bi bila slijedeća: Firma A je nosioc posla, a firma B bi bila njihov podizvođač. Detaljno, radilo bi se o servisiranju plinskih agregata. Firma A bi obavljala popravak mehaničkog dijela agregata, a firma B popravak električnog dijela. Firma A bi bila obavezna vršiti plačanje po prethodno datoj ponudi i ako bi bilo naknadnih radova. Da li netko ima nešto slično da da link ili da pošalje na mail.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija