Jump to content

Tovar13

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Slučaj broj 2 - prijatelj u gabuli. Bili smo vani, pili smo i ja i prijatelj. Upravljao je autom te je zatim parkirao, izgasio automobil te skinuo pojas. Ostali smo pričati u autu nekih 6 - 7 minuta, a zatim se iza nas stvori policijsko vozilo. Dobra večer, dokumenti, bla, bla i jesti li šta pili i molimo vas izađite za alkotest. Ja se derem na prijatelja da ne izlazi jer nije zaustavljen dok je upravljao vozilom, niti više ima namjeru upravljat vozilom. Budala izađe napuše 0,60. Kakvu obranu može iznijeti na sudu i da li policija ima pravo ovo raditi ako je vozilo bilo parkirano, ugašeno i vozač nema više namjeru voziti. Hvala. Ima 2 svjedoka da je bio parkiran mene i njegova cura.
  2. Normalan sam vozač sa 10 godina iskustva, nikad saobraćajka, nikad vozačka oduzeta, ne divljam niti imam želju divljat u prometu. A da vidite mjesto gdje sam zaustavljen, do prve kuće je 4 kilometra a pravac je dug 6 km. A tko je tamo stavio ograničenje 60 nema veze sa svojim poslom.
  3. Uhvaćen sam sa 121 km/h u naseljenom mjestu gdje je dopuštena brzina 60 km/h. Policajac je izmjerio brzinu sa laserom traffipatrol. Ako je tolerancija, sigurnosna razlika kod mjerenja brzina iznad 100 km/h 10% u mom slučaju 12 km/h, znači da sam vozio 109 km/h, a dotični policajac je naveo da sam vozio sa 110 km/h. Sa 109 km/h mi je kazna 700 kn i 2 kaznena boda, a sa 110 km/h 2000 kn, 3 kaznena boda i zabrana upravljanja vozilom 6 mjeseci. Sad me zanima da li se mogu braniti pred sudom da mi je policajac krivo izračunao toleranciju i na račun toga proći sa puno bezbolnijom kaznom jer mi je vozačka dozvola potrebna za posao?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija