Jump to content

Vladau

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav Svima, molba za pravni savet. Zelim aplicirati za hrvatsko drzavljanstvo ali sam u nedoumici po kom osnovu to mogu uraditi sa najvecim sansama u oozitivan ishod. Rodjen sam 1975. u Srbiji, imam srpski pasos i od izjasnjavanja samo rodni list gde sam se izjasnio kao hrvat. Otac mi je rodjen 1949. u Hrvatskoj, poseduje domovnicu i u maticne knjige je upisan kao hrvat. Da li mogu aplicirati samo po osnovu oca i njegovog statusa? Da li on moze izvaditi jos neki dokument koji meni moze ici u prilog? Molim vas za pomoc jer sam zbunjen brojnim raznim tumacenjima i komentarima. Hvala puno.
  2. Hvala, da li ima nekog uticaja posto su oba roditelja u trenutku rodjenja imali drzavljanstvo SFRJ? Da li postoji jos neki dokument koji maticni ured u mestu gde se rodio moj otac moze izadati (uzimajuci u obzir tadasnje zakonodavstvo da su se deca mogla upisati u drzavljanstvo po mestu rodjenja oca) a koje moze pomoci prilikom apliciranja za hrvatsko drzavljanstvo? Da li ima neko sa pozitivno resenim slucajem da je rodjen pre 1977god? Hvala unapred.
  3. Postovanje, Obracam vam se sa molbom za informaciju da li i pod kojim uslovima imajuci u vidu trenutno zakonodavstvo imam mogucnost sticanja hrvatskog drzavljanstva posto sam rodjen 1975. u Beogradu a otac mi je rodjen 1949. u Hrvatskoj i u trenutku mog rodjenja je bio upisan sa hrvatskim drzavljanstvom. Takodje je upisan kao oripadnik hrvatskog naroda u MKRH. Hvala Najlepse, Vladimir
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija