Jump to content

tanya

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Početna plaća pravnika na štetama? Unaprijed hvala!
  2. tanya

    magma d.d.

    Ide tko na testiranje u Magmu d.d.? Zanima me kakvi su testovi iz engleskog? Hvala!
  3. Ukoliko je pitanje još aktualno.. Kolegice, nažalost Vam ne mogu pomoći jer nikada nisam čula za ove odvjetnike, a dvije godine sam doslovce od jutra do sutra boravila na OS u Zagrebu. Jesu ovo odvjetnici koji traže vježbenike s pravosudnim ili pripravnike? Zar se mora osobno doći u Komoru po informaciju, jer ja zovem i onda mi kažu kako oni nemaju imena odvjetnika, nego mogu staviti životopis na HOK, znam da tome nije tako, dokaz ste i Vi, ali ne mogu se sada baš prepirati s dragom gospođom koja mi uporno daje takvu informaciju. Mislim, u Zg ima negdje oko 1.500,00 odvjetnika i nemoguće je znati kako koji ured radi. Uglavnom znate onih 20-30 koji rade isto što i ured u kojem radite, a ovo ostalo- nepoznanica. Pozdrav i unaprijed hvala za odgovor.
  4. Itko? Nitko se nije javio ? Zvala sam osiguranje 28/3, kažu da se to još rješava.[ quote] tanya je napisao: Kolege, jel netko možda ima kakvu informaciju u vezi s natječajem Triglav osiguranja za ½stručnog suradnika za obradu pasivnih reosiguranja?½ Unaprijed hvala!
  5. Kolege, jel netko možda ima kakvu informaciju u vezi s natječajem Triglav osiguranja za ½stručnog suradnika za obradu pasivnih reosiguranja?½ Unaprijed hvala!
  6. Ako netko ima saznanja o načinu zapošljavanja u osiguravajućim društvima kao npr. Croatia osiguranje d.d., Osiguranje Zagreb d.d. i dr., bila bih zahvalna na nekakvim informacijama. Naime, ne vidim baš da se objavljuju nekakvi natječaji za diplomirane pravnike s pravosudnim u osiguranjima, i zanima me kolika je otprilike početna plaća.
  7. Koleg-a/ice, jesu Vas možda kontaktirali za razgovor? Meni ništa nije stiglo, pa me zanima je li to još aktivno? Unaprijed zahvaljujem.
  8. Draga kolegice, ne moraš se opterećivati razinom praktičnog znanja kada je u pitanju polaganje pravosudnog ispita, to je ionako teški štreberaj i može se položiti i bez ikakvog poznavanja prakse. Znači, praksa pomaže, ali nikako nije istina da ukoliko je nemaš, a jako dobro naučiš zakone, da ćeš zbog toga pasti ispit. Nikako. Znači, potrebno je, kako je to nama pravnicima već znano, jako dobro nabubetati sve one divne zakone. Meni se čini da je veći problem vrijeme koje moraš raditi ½na drugim pravnim poslovima½ da bi stekla uopće pravo na polaganje ispita. U odvjetničkim uredima je situacija gadna, ali barem se najbrže dođe do uvjeta za polaganje. Znam da je u Splitu nemoguća misija naći vježbenički staž, znači veza , veza i jedino veza. Postoji jedna alternativna mogućnost, naravno, ukoliko ti nije tako grozna pomisao na to, i imaš nekog tko ti može pomoći s financijama, pošalješ životopis na Hok u Zg i odeš odraditi staž u Zagreb. Mislim da ti na ovom poslu ionako ne ostane baš puno novaca, a i činjenica je da je taj tvoj šef školski primjerak brutalnog kapitalizma, koji te ne plaća koliko bi trebao, neće te ništa naučiti, ionako radiš non stop pa ti to neće biti novina u odvjetništvu, u kojem ćeš barem osjetiti, pa da ti u uredu i ne budu baš od pomoći, barem nekakvu aktivnu primjenu prava i treba ti 18 mjeseci što je znatno kraće nego u firmi. Treba se samo dobro raspitati, barem ovako na legalisu, o uredu koji te kontaktira, da baš ne odeš u nekakav lom od ureda, i to se, barem meni čini puno efikasnije rješenje. Ako ti je ovo nedostupno ili neprihvatljivo, svakako pokušavaj kako god možeš, naći drugi posao. Meni se čini da ti baš imaš volje da stvari budu prave, pa ti želim puno sreće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija