Jump to content

Goran09

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Goran09 objavio

  1. G. Frenki - Ako mozete razjasniti sljedece: Porez na zaradu od nesamostalnog rada za stranu firmu kao contractor, moze se platiti jednom godisnje prijavom poreza od nesamostalnog rada, a zdravstveno i mirovinsko se placa odvojeno. U ovom slucaju, da li se taj prihod smatra kao prihod iz inozemstva? I ako da, da li to ikako mijenja porezne obaveze ili stope? Hvala
  2. Hvala na odgovoru Persona - U slucaju da osoba nije bila zaposlena u RH, ili imala bilo kakve prihode, da li to znaci da ta osoba nije upisana u Poreznoj upravi i nije porezni obveznik RH?
  3. U slucaju da osoba rodena u RH nije nikad radila u RH, ili imala bilo kakvu zaradu, da li bi ta osoba bila upisana u registar poreznih obveznika? U kojem se slucaju osoba upisuje u registar? Da li je to u slucaju prvog posla/zarade, ili neceg treceg? Hvala.
  4. Da li se to moze provesti bez da se otvara obrt u slucaju ako radim kao contractor za firmu izvan EU?
  5. Hvala na odgovoru - Oba dvije firme se bave software-om, i traze prodajnog suradnika. Posao je na ugovor o radu na neodredeno. Posao bi se obavljao iz mog kucnog ureda iz RH, sa mogucnosti poslovnog puta klijentima po Europi ili Americi, ali to jos nije sigurno. Vecinom rad od doma. Oba dvije firme nemaju urede i zaposlenike u RH, sto sprijecava direktno zaposljavanje, ako dobro razumijem. U slucaju da se radi o ugovoru o dijelu (na engleskom, contractor), kako to mjenja zaposljavanje i poreznu situaciju? Hvala.
  6. Imam mogucnost raditi iz Hrvatske za 2 strana poslodavca - jedan iz Amerike, drugi iz Engleske. Ni jedna ni druga firma nemaju radnike u RH i htio bi razumjeti kako bi legalno mogao raditi za jednu ili drugu firmu, i da li postoji razlika raditi za Americku ili Englesku firmu sto se tice poreza i davanja. Koliko razumijem, u ovom slucaju nemogu direktno biti zaposlen za jednu ili drugu firmu, i raditi iz RH, i morao bi otvoriti obrt ili d.o.o. Da li je to tocno, ili postoji neki jednostavniji nacin? Puno hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija