Jump to content

Anax1

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Anax1 objavio

  1. Pozdrav, mama mi je nedavno umrla i imala je pravo korištenja garaže preko ministarstva prostornog uređenja u Zagrebu no to nije upisano u zk, jer nije bila vlasnik.Plačala je komunalno i pričuvu 20 god. Imi tražila da otkupi garažu no bez odgovora.Vlasnik je neko tko se preselio u drugu državu i ne želi se vraćati više, ko zna jer živ uopće.Što se sada dešava sa garažom?Hvala na odgovoru.
  2. Pozdrav, nedavno monje umrla mama i sada čistim stan i odnjela bi nešto u šupu.Stan je zgradi, etažiranoj.Ja nisam živjela tu 20 godina i ne sjećam se točno dibje šupa.Sada je ne mogu naći.posroje brojevi , na tom koji bi rebao biti moj pise neko drugo prezime, a ja ne znam koji je moj, kućepazitelj mi je dao popis skroz krivih brojeva, imam neko sjećanje o stvarima koje bi trebale biti u šupi i ništa slično nisam vidjela ni u jednoj.Susjedi pored su rekli svoje brojeve , oko njih ne vidim svoje stvari u šupi.A ne znam ni koji je ključ a imam ih puno.Gdje mogu saznati broj šupe?zgrada se gradila 1985 HVALA na odgovoru!
  3. Pozdrav, Mama mi je umrla i posudila znatnu količinu novaca susjedu koji joj to nije vratio.To mi je sve rekla.Nakon njene smrti našla sam potpisanu izjavu od strane susjeda i nje gdje piše da je posuđen navedeni iznos i datum kada i godina kada će susjed vratiti iznos.Mama i susjed su se potpisali a izjava je printana.Potpisali su je potpisali kod nje u kući. Imam li ikakvu mogućnost vratit taj novac pravnim putem? Hvala.
  4. Pozdrav, Da li netko zna što se dešava ako osoba koja je umrla ima imovine u 2 države eu, a umrla je u onoj u kojoj kraće boravi u godini(3 mjeseca) ostalo je u HR.U obje države ima prijavljeno stalno mjesto boravka i 2 osobne iskaznice. Pokopana će biti u HR i jabi htjela kao jedini nasljednik ostavinu za sve u HR.Jer to moguće? Hvala.
  5. Nije se nitko odrekao nasljedstvo ni ustupio nekom drugom.Naknadno pronađena imovina nije bila predmet ostavine.
  6. Nasljednik je izvanbračna supruga ostavitelja
  7. Pozdrav,možda netko zna Prije 1 godinu na ostaviti doneseno je pravomoćno rješenje o nasljeđivanju Sada je pronađena druga imovina,nekretnina na istog ostavitelja.Kome se raspoređuje naknadno pronađena imovina?Tu naknadno pronađena imovinu pokreće drugi nasljedni red od ostavitelja, koji nije bio na ostavini nakon smrti ostavitelja? Hvala.
  8. Pozdrav,može li mi netko objasniti kakva prava imaju nećaci ostavitelja u naslijeđivanju iza smrti? Roditelji,brat,sestra od ostavitelja su umrli.Ostavitelj se nije nikad ženio niti imao djece. Živa je žena od brata od ostavitelja i djeca od brata i sestre ostavitelja?Ostavitelj je 20 godine živio u uvizvanbračnoj zajednici na adresi na koju nije bio prijavljen gdje je i umro.Svjedoci za izvanbračnu zajednicu su 2 susjeda što je detaljno upisano i potvrđeno kod javnog bilježnika nakon smrti ostavitelja. Tko nasljeđuje movinu ostavitelja? Hvala tko zna.
  9. Ok, u međuvremeni sam saznala da je za izvanbračni zajednicu dobro na ostavini imati izjavu 2 svjedoka od javnog bilježnika npr. susjedi da su bili u izvanbračnoj i živjeli skupa na adresi do smrti 30 godina. Ako netko zna koliku snagu ima takva izjava?
  10. Ok, hvala. A ako ona ne može doć na raspravu, može li dati meni punomoć?
  11. Pozdrav. Zanima me tko naslijeđu je imovinu od mog očuha u slučaju njegove smrti? On je s mojom mamom živio oko 32 godine, mada nikad prijavljen na toj adresi. Nije imao djece niti se ikada ženio. Ima imovinu koju je stekao prije poznanstva sa mamom. Od rodbine ima bratića, nećaka. Da li na ostavinskoj treba dokazivati vanbračnu zajednicu i ako da kako se to dokazuje? Mora li moja mama biti prisutna na ostavinskoj? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija