Jump to content

daamir

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moja greska. Auto ima zabranu otudjenja jer vlasnik nije plaćao porez na firmu koju je imao...pa su mu pod ovrhu stavili vozilo u njegovu privatnu vlasništvu... pročelnik porezne trebao bi navodno ovih dana potpisati dokument da je dug plaćen, pa će auto biti moguće odjaviti na policiji i valjda ću ga imati ovaj tjedan. Hvala svima na pomoći, iako je još sve moguće.
  2. Po novim informacijama, do zabrane otuđenja, odnosno ovrhe doslo je jer vlasnik nije plaćao porez na auto...dug je plaćen ( iako još čekam da mi javi broj sudskog rješenja da to provjerim), ali stvar je zapela na sudu..navodno se čeka nečiji potpis, da bi se na temelju tih papira zabrana otuđenja "skinula" i na policiji..Tko takav dokument mora potpisati? predsjednik suda ili..? Dug je navodno plaćen prije dva tjedna, pa mi nije jasno čemu toliko otezanje? Radi li se možda tek o sporosti naših sudova? I kakvu ulogu u cijeloj priči ima porezna uprava?
  3. Samo bih jos pitao...koliko obicno treba proci vremena od trenutka kad vlasnik nad cijim je autom ovrha,plati dug, pa dok do policije ne dodje "potvrda" da je dug placen, odnosno da prometna policija skine iz evidencije zabranu otudjenja?
  4. Puno hvala. Javit cu uskoro jesam li postao sretni vlasnik tog zeljenog auta..Ili ako nije placen dug, moram poceti opet od nule..traziti novi auto po oglasima..Jesam li pehist ili je u ovoj drzavi problem cak kupiti i rabljeni auto?
  5. I dodatno..U policiji mi kazu da vlasnik ima jos jedno vozilo koje takodjer ima zabranu otudjenja...Opunomocenik mi kaze da je platio dug da se skine s ovog mog potencijalnog auta zabrana..Jel to uopce moguce zakonski? Da plati samo dio duga kako bi se teret skinuo s jednog auta.
  6. Utjerivac zakona je u pravu...Koliko ja znam, vlasnik je zaduzen i zato auto ima zabranu otudjenja..prema zadnjim informacijama, vlasnik je platio dug, ali na policiji kazu da auto jos ima zabranu otudjenja. Pa me zanima, pod pretpostavkom da je zaista placen dug, koliko obicno taj proces traje? dok od suda do policije ne dodju spisi da je se skida zabrana otudjenja? problem je u tome sto sam uzeo kredit, uskoro mi istice registracija za sadasnji auto, pa moram uzeti taj ili neki drugi...sto se tice punomoci..to je ona vrsta punomoci prema kojoj opunomocenik moze ciniti s autom sto zeli, pa i prodati ga bez pristanka vlasnika...samo sto je u knjizici vozila ime vlasnika, a ne opunomocenika, do prodaje trecoj osobi ( u ovom slucaju meni),....Mislim da je vlasnika malkice prevario opunomocenika..Jer opunommocenik je uzeo auto s namjerom ga da preproda dalje i nesto zaradi na njemu, ali mu vlasnik ocito nije rekao da je nad autom zabrana otudjenja..tako je vlasnik uzeo kes lovu, a opunomocenik sad ne moze prodati auto...Ispricavam se, prica je komplicirana, ali tako je po onome sto ja znam...
  7. Kupujem auto od opunomoćenika. Auto je provjeren i čist, medjutim pojavio se problem..Kad je opunomocenik isao odjaviti vozilo kako bi mi ga prodao, ispostavilo se da to ne moze jer auto ima zabranu otudjenja. Cekam vec mjesec dana, jer me uvjerava da je vlasnik spreman platiti kaznu ili sto vec je da s s auta skine ovrha..Ono sto me muci je kako provjeriti jel stvarno skinuta ovrha i koje dokumente moram imati da, ako na kraju ipak kupim taj auto, budem siguran da su svi dugovi plaćeni i da auto uredno mogu registrirati na svoje ime? HVALA PUNO UNAPRIJED NA VASIM SAVJETIMA!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija