Jump to content

silo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam bio na vještačenju u mirovinskom u 6 mjesecu prošle godine, a rješenje o mirovini sam dobio u prvom mjesecu ove godine. Poslije toga vještačenja imam jedno ležanje u Zg, i 2 kontrole u Zg i 2 u Sl. Brodu. Jeli to znači da ja mogu već sada podnijeti zahtjev za novo vještačenje?
  2. hvala puno na savjetu i odgovoru. Napraviti ću tako. Jeli rok od šest mjeseci najmanji rok? (imam nalaze iz zg koji su poslije vještačenja).Naime upisan sam na jesen u Zg u bolnicu na liječenje, da poslije toga podnesem zahtjev ili nakon šest mjeseci, pa pošto to traje cca šest mjeseci onda ću imati nove nalaze.
  3. Hvala na odgovoru, kod koga trebam tražiti novo vještačenje, jeli moj doktor opće prakse treba ispuniti nekakav zahtjev?
  4. Dragovoljac sam omovinskog rata., bez statusa rvi, ponovo podnio zahtjev u siječnju ove godine( nakon 2 godine što sam odbijen). Dobio sam rješenje o invalidskoj mirovini zbog opće nesposobnosti 20 % rat-80% mir. Dijagnoza Ptsp 43.1 Bio sam hospitaliziran u Zg u bolnici, i u Brodu u dnevnoj bolnici., U ratu sam bio zamjenik zapovjednika voda, ali sam dobio čin vojnik-napravio sam zahtjev za višim činom u MO. Po ovom rješenju sam dobio najnižu braniteljsku mirovinu 2170 kuna. Dali da se žalim na omjer rat-mir?Na bolovanju sam od 2004. god. zbog dijagnoze PTSP.
  5. Poštovani! Bio sam dragovoljac domovinskog rata. , zamjenik zapovjednika izviđačkog voda. U rat sam otišao srcem, bio sam na prvoj crti. Nisam se borio za činove.Dobivao sam plaći vojnika.Sada sam dobio rješenje da idem u mirovinu (opća nesposobnost)20 % vojni, 80 % civilni. Za statur HRVI sam ponovo podnio zahtjev. Moje pitanje glasi : mirovina će mi se obračunati po činu vojnika. Koji je postupak da dobijem naknadno čin? Pa ja sam raspoređivao ljude u ratu koji su se kasnije izborili za mjesto pukovnika... Da li uopće postoji nekakav pravilnik po kojemu dragovoljac domovinskog rata , 2 godine sudjelovanja dobiva nekakav čin?. Drugo pitanje je , ako dobijem status HRVI dali se onda uzima za dva čina više obračun mirovine? KOlikoj se mirovini sada mogu nadati i kako doći do većeg čina naknadno? Puno hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija