Jump to content

sandravu

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovorima...mislim ne smeta mene sto je ispalo kao da je on meni dao otkaz ali mi smeta sto pise da sam trajno nesposobna obavljati taj posao.tko je on da odlucuje o mojoj sposobnosti za rad i sl. nije zgodno da ubuduce to netko procita.na pitanje zasto je to tako, odgovorio je da je takva spranca za kupit u narodnim novinama.jos jedna stvar, ova sva prava koja ja imam a koja ste naveli , in reality, to je moguce ostvariti samo ako radite u drzavnoj ili javnoj sluzbi a ne i ako ste konobar kod privatnog poslodavca prijavljen na pol radnog vremena.zar svaki privatni poslodavac mora biti takav shithead da ti kad kazes da ces otic naljepi etiketu nesposobnjakovica.nazalost ne ispunjavam uvjete za otpremninu.iskreno zahvaljujem na brzim i iscrpnim odgovorima.
  2. Rekla sam poslodavcu da zelim raskinut ugovor o radu jer sam našla novi posao. takodjer sam rekla da zelim sporazumni rakid ugovora o radu. poslodavac je na to rekao ok . nakon toga sam dobila-odluku o osobno uvetovanom otkazu- u kojoj ni manje ni vise pise da sam trajno nesposobna obavljati poslove na koje sam primljena i sl. gadosti.ugl.zvuci grozno. zanima me dal da inzistiram na sporazumnom raskidu kao na početku .radi se o ugovoru na neodredjeno vrijeme. jel ovakva vrsta otkaza omogucuje prijavu na zdravstveno ukoliko me novi poslodavac odmah ne prijavi.kakve su opcenito posljedice ovakvog otkaza? hvala na odgovoru. jako bitno za napomenut -ja nisam potpisala ovaj osobno uvjetovani otkaz, poslodavac mi ga je samo dao i napravio odjavu s mirovinskog.
  3. Hvala svima na odgovorimahvalahvala
  4. prijateljica je dobila izvanredni otkaz, potpisala je da je ucinila jednu pogrešku a nakon toga su joj prikrpali jos dvije koje nije potpisala jer nije za njih kriva i ne zna o čemu se radilo.na svaki njen upit poslodavac je sutio i nije obrazložio.prije otkaza umanjili su joj placu na minimalac. jel bi se to dalo utužiti, kome i ima li netko iskustva u radnim sporovima s izvanrednim otkazom? upisuje li se nakon izvanrednog otkaza nesto u radnu knjižicu?nebi bas bilo zgodno da to tamo stoji.riječ je o tekstilnoj tvrtki, privatnoj. koliko traje prosjecan radni spor (godina,mjeseci ....) hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija