Jump to content

marko88

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marko88 objavio

  1. dakle, 16.04.2008...se bilo na sudu i oni su odlucili uzeti hard disk i sve medije (cd-e i dvd-e) ukljucujuci i originale jer eto ne znaju odrediti sto je original a sto ne... Uvjetna kazna, i ostalu opremu vracaju... Od tada je proslo vise od mjesec dana pa me zanima kakva je procedura? oni ce javiti kad treba doci po opremu? samoinicijativno treba traziti (gdje)? nesto trece? primjeri? hvala.
  2. Hvala na brzom odgovoru i molim jos jedno pojasnjenje... Koja je to oprema koja je služila počinjenju kaznenog djela? Mislim, kako se gleda na to? piratski cd? hard disk? cijelo racunalo? svi ostali mediji koji nisu originalni? Kako u praksi to ide??
  3. stigao optuzni prijedlog zbog Windows XP-a i Office-a...dakle: u razdoblju od 25.srpnja pa do 31.prosinca 2007. u svoje osobno racunalo instalirali nelegalni OS Windows Xp i nelegalni programski paket Microsoft Office, svjesni da za isto nemaju odobrenje autora.....te da su time pocinili kazneno djelo imovine...kaznjivo i opisano po čl.230.st.1. Kaznenog zakona... STOGA PREDLAZEM da se odrzi glavna rasprava....pozove okrivljeni...izvrsi uvid u...(dokaze)....da se okrivljeni poslije glavne rasprave proglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju 4 mjeseca, time da se temeljem čl.67. Kaznenog zakona primjeni mjera upozorenja, uvjetna osuda...u roku jedne godine... par pitanja... 1.standardna osuda? 2.sta je sa ostalim cd i dvd medijima, kablovima od mobitela koji su bili spojeni na racunalo, originalnim medijima...pa i samim racunalom, monitorom...? vratit ce? oduzeti? kako to ide? 3.ako osude na 1 god. uvjetno...znaci bilo kakvo pocinjenje kaznenog djela rezultira zatvorom? ili samo pocinjenje istog? 4.savjeti? pomoc? nesto? Hvala.
  4. Dolazimo do onoga sto je bit moga pitanja...otkad to nasa policija radi za najbogatiju svjetsku kompaniju? Ako nemaju osnove sumnjati da je nelegalni windows (bez obzira kopija ili ne, pise im da je od strane microsofta sve ok), zasto to ipak rade i idu u nekakve provjere samo zato jer nema markice? ili original cd-a? pa valjda ja kao vlasnik mogu raditi i sa cd-om i sa markicom sta me je volja. isto je i sa svim tim medijima za pohranu podataka...sve je u jednom primjerku i za osobnu upotrebu, nikakva komercijala...mogao sam imati originale, prebaciti si na hard disk kad sam vidio da se ostecuju...naposljetku ih i baciti...mogao sam skinuti sa stranica gdje pise da je besplatan download, promocija, da se ne mora brisati sa hard diska nakon 24h... Takve stvari postoje. Samo, dal to ikoga zanima?
  5. marko88

    Nalog

    druga stvar, isto sve ok? hvala.
  6. marko88

    Windows Xp

    Mozda sam i dosadan, ovo mi je treca otvorena tema u 2 dana ali moram si razbistriti neke stvari... Prica je povezana sa dvije prethodne teme: Nemam markicu na kucistu da je original windows xp, nemam original cd kod sebe ali je prijavljen kod microsofta normalno, tj. ocitavaju ga kao original-kad se pogleda na My Computer/properties pokaze se slicica "Windows Genuine". Imaju me pravo kazniti? Racunalo je staro skoro 4 godine.
  7. marko88

    Nalog

    Ovdje mi neke stvari nisu jasne, molim prosvjetljenje...tj., da li je sve po pravilima? Nalog kaze: Odredjuje se pretraga stana, ostalih prostorija i racunala kod Ivane Ivancic, kci Marka, rodjena 1.1.1977. na adresi maruliceva 1 dana 1.1.2008. (npr.) U ovome slucaju se radi o osobi koja zivi u kuci sa roditeljima, oni su vlasnici. Ta osoba ima samo prebivaliste na toj adresi. Nalog valjan ili mora biti na ime vlasnika kuce? ili? druga stvar: Racunalo u toj kuci je od punoljetnog bratica...od te fiktivne Ivane Ivancic...policija uzme kuciste, monitor i ostale stvari, ponese ih sa sobom i onda naknadno izda nalog za pretragu tog racunala i uzetih medija. nalog glasi na braticevo ime. Pitanje je isto, da li je i u ovom slucaju sve cisto? Hvala
  8. dakle, molim Vas za pomoc, da mi malo razjasnite situaciju...radi se o privremeno oduzetim medijima...dvd-i, cd-i namjenjeni osobnim potrebama (filmovi, serije, crtici, programi-sve po jedan primjerak, s neta skinuto)... Kakva je procedura dalje, koliko se ceka na povratak...itd.? Jedino na sta su me upozorili je da je windows kopija i da ce za to slati dalje na opcinski sud. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija