Jump to content

kresoskit

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na komentarima! Odvjetnik je poslao žalbu pa čemo vidjeti.
  2. Tražio sam u Zakonu o kaznenom postupku član koji bi na neki način odnos između dvije suprostavljene strane tretirao neravnopravno ako se jedna strana brani šutnjom. Mislim da je strana koja se brani šutnjom a nekoga tereti za kaznena djela u povoljnijem položaju. Ja takav član nisam našao iako mi je ovih dana taj zakon stalno pred očima. Isto me zanima dali se u žalbi Vrhovnom sudu mogu spominjati neki navodi koji na suđenju nisu izneseni od strane obrane zbog nesnalaženja u vrijeme sudskog procesa. Ako netko ima kakvo saznanje neka mi hitno odgovori.
  3. Znam da je u ovakvoj situaciji odvjetnik neophodan. Ljudi imaju iskustva sa načinom funkcioniranja, razmišljanja i presudama Vrhovnog suda na žalbe po takvim kaznenim djelima. Dali Vrhovni sud detaljno čita i razmatra žalbu ili je to samo forma (za tzv. male ljude)? Dali se Vrhovni sud priklanja presudi ili je neutralan? To su neka pitanja na koja bi netko možda mogao dati objektivan odgovor.
  4. Imate pravo. Radi se o članu 173 točka 2. Ispravio sam.
  5. Molim eventualni komentar,sugestiju,pomoć ili prijedlog na ovu temu ! Moj poznanik je prošle godine uhapšen zbog dvije oružane pljačke u prodavaone ,koje je na policiji priznao,opisao i potpisao u prisustvu svog branitelja. Osim novca cca kn prisvojio je i određeni broj bonova za mobitel koje je prodao poznanicima ,među njima i meni. Na saslušanju u policijskoj postaji je kao razlog tih pljački naveo da je bio dužan za DROGU koju je od mene kupovao. Naveo je do detalja i na grame koliko je u zadnjih četiri godine kupio od mene marihuane i speeda. Ja sam na saslušanju priznao kupovinu bonova ali sam odbio optužbu za prodaju droge. Optužen sam za preprodaju droge po članu 173 točka 2. Na suđenju su saslušani i svjedoci s kojima je po njegovom iskazu djelio kupljenu drogu. Oni su svi negirali njegove navode. Moj poznanik kao prvookrivljeni branio se je šutnjom. Činjenica je da on narkoman, kažnjavan zbog korištenja opojnih sredstava, nezaposlen bez stalnih prihoda. Činjenica je da sam i ja kao maloljetan konzumirao drogu ali nisam zakonski kažnjavan. Po presudi Županijskog suda on je kažnjen na 4 god.zatvora a ja na 3 god.zatvora. Kompletnu situaciju sam maksimalno skratio i nije mi bila namjera da od nekoga tražim suosječanje ili žaljenje. Htio sam samo naglasiti da sam optužen i osuđen SAMO i isključivo na osnovi izjave poznanika u policijskoj postaji bez i jednog konkretnog dokaza. Tako da se ostali znaju ravnati po tom pitanju. E sada moja molba za nekoga koji se razumije u žalbene postupke i sa iskustvom. Namjeravam poslati žalbu na presudu Vrhovnom sudu u Zagrebu. Dali tražiti odvajanje postupka i vračanje predmeta na ponovnu obradu? Dali tražiti smanjenje kazne zbog mladosti i dosadašnje neosuđivanosti? Dali tražiti ukidanje presude zbog nedostatka konkretnih dokaza? Stvarno me zanimaju Vaši komentari .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija