Jump to content

vesna55

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Štovani, prije otprilike dva mjeseca kupila sam avionsku povratnu kartu u Croatia airlens za relaciju Zagreb - Pariz. Pošto sam se u medjuvremenu razbolila, dva dana prije leta sam otkazala let. Kartu sam platila 273 eura. Da napomenem posjedujem validnu liječničku dokumentaciju. Veoma neljubazno osoblje koje je smješteno na Aerodromu Sarajevo me je obavijestila da kao povrat mogu dobiti samo 6o eura ili da prolongiram putovanje sa doplatom od 100 eura. Pošto nemam nikakva iskustva u ovakvim slučajevima molim vas da mi date pravni savjet šta da radim, i naravno koja su moja prava.
  2. Moj rodjak živi u njemačkoj i oženjen je državljankom njemačke i sa njom ima dvoje malodobne djece. Prema njegovoj prići brak više nije moguć i želi se rastaviti. Pošto nema ama baš nikakva iskustva molim vas za pomoć kome da se obrati, napominjem živi u Kaselu..... Ako možete preporučiti kvalitetnog advokata bila bih vam veoma zahvalna. Molim vas takodjer na kojoj stranici mogu pročitati njemački obiteljski zakon i srodne zakone koji su bitni kod rastave braka. Hvala vam
  3. Imam odluku CRPC u Bih o vraćanju stana u Bih srpski entitet. Pošto je moj stan totalno uništen do sada nisam ostvarila to pravo. Na mjestu gdje je bio moj stan prethodno je bila stamb eno poslovna zgrada. Na tom istom mjestu počela je izgradnja ali sad samo poslovnog objekta. Investitor me upućuju da je opština dužna da mi riješi moj stan. Obratila sam se udruzi Vaša prava BiH i prihvatili su moj slučaj kao osnovan i podnijet će tužbu. Pošto živim kao podstanar u Federaciji i plaćam kiriju 300 km teško sastavljam kraj sa krajem. Kakvi su mi izgledi da od opštine prijeratnog stanovanja dobijem naknadu odnosno novac za kiriju sve dok mi prijeratna opština staqnovanja ne v rati stan ili da zamjenski stan sa pravom otkupa. Teško mi se snaći jer sam pravno neuka stranka, a do propisaq u Republici srpskoj je teško doći i ne snalazim se baš najbolje. Hv ala vam na pomoćii. Kome da se obratim u Sarajevu da mi pomogne. Molim vas odgovor. Kirija mi je 300 km a mirov ina 32o km pa pretpostavite kako teško preživljavam. Ko mi može pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija