Jump to content

Jassmine

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć! U 02. mjesecu 2007.g. smo potpisali Ugovor za izvođenje građevinskih radova. Ugovor je potpisan od obe ugovorene strane (nas kao izvođača i druge strane kao naručitelja). Ugovor do dana današnjeg nikad nije izvršen, niti smo ikada dobili obavijest o raskinuću Ugovora, a u Ugovoru ne postoji ni jedan članak u kojem piše da ga naručitelj može raskinuti prije početka izvršenja Ugovora. Molim savjete! Dali ima smisla da pokrenemo parnicu za naknadu za izmaklu dobit? I koje bi mi još pravne savjete dali u vezi mog problema? Svi vaši savjeti i preporuke su mi dobrodošle. Hvala unaprijed!
  2. Molim pomoć. Kontrolom porezne uprave u listopadu 2002 god. utvrđena je obveza po PDV-u iz 2001.g. koju smo mi osporavali. Uložili smo žalbu koja je odbijena kao neosnovana. Nadalje su nastupali parnični postupci koji su presuđivani u korist porezne uprave. Zadnji spor presuđen u korist porezne uprave je bio u kolovozu 2007. nakon kojeg nismo poduzimali nikakve daljnje pravne radnje. Sada me zanima samo jedno: Dali je nastupila apsolutna zastara i od kada (kojeg dana) apsolutna zastara počinje teći tj. od kojeg dana se računa? Dali imamo pravo podnesti zahtjev poreznoj upravi za apsolutnu zastaru pdv-a i kamata? Dali smo u pravu ako mislimo da je nastupila apsolutna zastara? Molim savjete i pomoć šta dalje?!! Hvala.
  3. Sklopila sam Predugovor o kupoprodaji nekretnine u 02.mj.2005.g. Koliki je rok za sklapanje Ugovora? Nisam poslije toga sklopila Ugovor o kupoprodaji nekretnine, niti sam predugovor prijavila poreznoj upravi, niti sam se uknjižila na predmetnu nekretninu. Sada imam problem i pitanje. Šta mi je dalje činiti....dali da sklopim Ugovor o kupoprodaji i predam ga poreznoj upravi i u gruntovnicu da se uknjižim? Mući me cijena predmetne nekretnine, jer u 2005.g. cijena je bila bitno niža nego danas. Koliko imam spoznaja uz kupoprodajni Ugovor moram priložiti poreznoj i račun od prodavatelja, a račun prodavatelja je iz 03.mj.2005.g. Molim savjete i pomoć šta da dalje napravim!!! Hoće li biti problem cijena, račun iz 2005.g. i pitanja poreznjaka kako to da sad prijavljujem Ugovor o kupoprodaji, a račun je iz 2005.g.? Veliko hvala svima koji će mi pomoći riješiti moju lijenost!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija