Jump to content

Alica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Cijenjeni, U maloj(10 zaposlenih) privatnoj firmi u 100 % stranom vlasništvu radim 14 godina. Dolaskom novog direktora mijenja se organizacija poslovanja i početkom 2009. možemo očekivati nove ugovore o radu. U razgovorima s direktorom obećao je zaposlenima na neodređeno, ukoliko ne želimo više raditi u firmi, isplatiti zakonske otpremnine. Sada je promijenio mišljenje. Ja ne želim raditi više u toj firmi, no želim i otpremninu. Da li ponudu novog ugovora o radu mogu odbiti te u smislu članka 121 ZOR-a smatrati da mi je nuđenjem novog ugovora raskinut postojeći ugovor o radu, tj. dobijam poslovno uvjetovani otkaz? Napominjem da bi mi se sadržaj poslova u novom ugovoru bitno promijenio u odnosu na stari, a za poslovima opisanim u važećem ugovoru nema više potrebe... Stvar je u tome da nas se žele riješiti ne isplativši nam otpremninu. Što učiniti? Zahvaljujem unaprijed.
  2. Zahvaljujem forumašima. Postupak Ministarstva i dalje osuđujem i ne razumijem. Javit ću se s ishodom - za jedno godinu dana... Pozdrav
  3. Pozdrav. Ne, suprug je i PTSP s promjenama osobnosti, 40% HRVI konačno od 1998.
  4. Hvala p.lav. Ponižava taj apsurdni postupak, osobito zato što je u predmetu i potvrda o ranjavanju i otpusna pisma iz bolnice, itd. itd. A sad ( odnosno u narednih godinu dana) će netko izvući iz kompjutora tri rečenice o njegovoj brigadi u to i to vrijeme, što već u "starom" ratnom putu moraju imati i pitam se čemu sve to? Možda ustanove da moj suprug i nije dragovoljac, nije ranjen, nije HRVI, nije umirovljen a možda nije ni mrtav... A na pravo pitanje da li je njegov suicid posljedica oboljenja iz rata ili ne, to valjda nije bitno, pa nisu još ustanovili ni tko je i što je on... Oprostite, ali zaista sam ogorčena i obeshrabrena.
  5. Cijenjeni, Iskreno zaprepaštena postupkom revizije Ministarstva branitelja, obraćam vam se s molbom za savjet. Moj suprug, dragovoljac, HRVI, umirovljen (konačno) 2006. ustrijelio se prije 13 mjeseci. Prije četiri mjeseca pokrenut postupak za obiteljsku invalidninu vraćen je prvostupanjskom tijelu zbog "nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i nedostatka dokaza" . Revizija naime traži opis ratnog puta s kraja 1991 s detaljnim prikazom ratnih zadataka... A ja se pitam da li da čitavu tu kafkijansku birokratsku #### pošaljem k vragu jer je isti ratni put (koji ja nisam ni vidjela) uz metarsku liječničku dokumentaciju tom istom Ministarstvu bio osnova za utvrđivanje statusa HRVI. Isti dakle dokument u istom Ministarstvu očito ne vrijedi isto. A povrh svega, u ovom se zahtjevu niti ne utvrđuje status mog supruga nego uzrok njegova suicida. "Prvostupanjsko tijelo" tj. referent u općini, na sve to sliježe ramenima i kaže da je kriva "Dijagnoza" te da će tražiti što se već još da dobiti od ratnog puta a to će valjda dobiti za jedno godinu dana ( s obzirom na hodograme zahtjeva Zagreb-Karlovac-Dugo Selo i natrag). Zbog djeteta i stambenog kredita nisam već odustala. Pitam vas vidite li vi neki smisao u ovom postupku Ministarstva? Možda ja nešto propuštam ili ne razumijem? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija