Jump to content

topnik007

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me jer imam pravo na isplatu regresa po kolektivnom ugovoru od strane poslodavca,naime u toj godini radila sam dva mjeseca i otišla na bolovanje radi očuvanja trudnoće,prema kolektiuvnomn ugovoru i pravilniku o radu nigdje ne stoji da se mora započet koristit godišnji odmor več samo da će poslodavac isplati 1.500,00 kn regresa.Protiv poslodavca sam podnijela tužbu i općinski sud donio je presudu u moju korist te se isti žalio na županijski,na postavljeno pitanje pravniku mog poslodavca zašto mi ne isplate regres kada nigdje u kolektivnom i pravilniku striktno ne stoji uvjeti za isplatu regresa, isti je izjavio da će sada donijeti novi pravilnik o radu u kojem će isto biti navedeno.
  2. Poštovani molim da mi netko odgovori tko se razumije u radno pravo vezano za solidarnu pomoć za smrt roditelja prema kolektivnom ugovoru o radu.U kolektivnom ugovoru navedeno je: čl.43.st.1 Radnik i njegova obitelj imaju pravo na solidarnu pomoć u slučaju -smrti bračnog ili izvanbračnog supružnika,srodnika po krvi u pravoj liniji ili njihovih supružnika,braće i sestara,pastorčadi i posvojenika,djece bez roditelja uzete na uzdržavanje,očuha i maćehe,posvojitelja i osoba koje je radnik dužan po zakonu uzdržavati u visini najmanje 3.000,00 kuna,pod uvjetom da su živjeli u zajedničkom domaćinstvu. naime poslodavac se poziva na zadnju stavku pod uvjetom da su živjeli u zajedničkom domačinstvu dakle iz toga proizlazi da nitko nema pravo na ovu solidarnu pomoć jer tko još živi u zajedničkom domaćinstvu bilo sa roditeljima ili djecom.
  3. Nemama ja nikoga od djece a niti sam više poslje toga bio kod doktora ni obnavljao dokumentaciju na temelju psihe a nisam obavio ni psihološko testiranje jer poslje te odbijenice nisam imao volje za ničim
  4. Sve te uvjete sam imao ispunjena i na temelju toga sam i dobio prvo stupanjsko rješenje koje mi je drugo stupanjska odbila. Što sada dalje podnjet ponovo zahtjev za opskrbninu ili zahtjev za nekakvu mirovinu ako imam kakva prava.
  5. Nezaposleni sam Hrvatski branitelj u hv-u proveo 2 i pol godine od 10 mjeseca 91.dana 08.06.2005.g podnio sam zahtjev u državnoj upravi za opskrbninu koja je tada iznosila 1.097,58 kn dana 2.2.2006.bio na komisiji u dubravi gdje sam dobio da sam nesposoban za samostalno privređivanje zbog poremečaja prilagodbe privremeno do 30.4.2007. da bi 23.8.2006.drugostupanjsko rješenja kojim se prvobitno rješenje pobija a ja se na isto zbog neznanja nisam žalio.Neoženjen sam i živim sam bez ikakvih primanja prošle godine u osmom mjesecu sam navršio 5o godina starosti i imam sa ratom oko 19 godina radnog staža. Molim forumaše da mi pomognu savjetom što dalje.
  6. ne drugog nego trećeg reda.Važno je bilo provesti par dana u specijalnoj policiji i odmah imaš drugačiji status a nema veze što je ta specijalna policija čuvala lovišta od samih sebe dok su plavci bili na prvim crtama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija