Jump to content

Nikola1234

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nikola1234

    Punomoć

    Pozdrav, zanima na koji način mi netko može poslati punomoć za prijavu boravišta ukoliko živi u Njemačkoj trenutno? Može li se otići gore kod javnog bilježnika pa onda to prevesti kod sudskog tumača, sto će priznati u policiji?
  2. Hvala puno na odgovoru!!!! Znaci li to da postoji mogućnost da vise nikad neću uspjeti dobiti radnu dozvolu u RH zbog tog prekršaja koji je napravljen?
  3. Molim vas hitno za savjet, državljanin sam zemlje 3. svijeta. Imao sam radnu dozvolu koja mi je ukinuta radi poslodavca koji nije ispunjavao svoje obaveze prema državi ni plaćao doprinose. Nakon toga sam izašao iz države, vratio se te pokrenuo postupak za izdavanje dozvole kod istog poslodavca, da bi mi u mupu savjetovali to da promijenim poslodavca jer će zahtjev biti odbijen. Tako je i bilo odbili su mi zahtjev. U mupu su mi govorili kako nije problem u meni nego u poslodavcu. Nakon toga pronašao sam novog poslodavca te predao zahtjev, da bi mi u mupu rekli da postoji mogućnost da me ponovno odbiju (čak i kad je poslodavac regularan) jer sam jednom prilikom uhvaćen u radu na crno kod tog kažnjavanog poslodavca jer nisam znao da mi je oduzeta dozvola. Tom prilikom je plaćena kazna od 700kn, mene sad zanima šta ja mogu ugraditi kako me ne bi odbijali? Imam poslodavca koji je regularan i želi mi dati posao, ali problem radi sto je očito taj prekršaj ostao zabilježen u susatavu, iako su mi to spomenuli tek kad sam podnio zahtjev s drugim poslodavcem. Zanima me također nakon koliko se taj prekršaj briše iz sustava? Te zašto me odbijaju ako je kazna plaćena, a također mi je tom prilikom inpektorica kad mi je uručila kaznu rekla samo predajte papire za dozvolu i sve će biti okej.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija