Jump to content

Geronima

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Sto ako osoba nema nekretnine, auto, bankovne racune...? Hoce li se zahtjev za promjenu predmeta ovrhe odbiti ili odbaciti ili sto?
  2. Jos jedno pitanje, ako je u rjesenju od suda odredjena ovrha na racunima banaka, je li time ujedno odredjena i ovrha na placu? Sto hocu znati: ako u rjesenju pise samo po sredstvima na racunu, ne spominjuci placu , da li se za ovrhu na placi treba traziti promjena predmeta ovrhe ili je to jedno te isto?
  3. Kad vjerovnik odluci traziti promjenu predmeta ovrhe s novcanih sredstava (fina), jer love na racunima nema i osoba je nezaposlena, na nekretnine, treba li vec u zahtjevu navesti na koje nekretnine tocno ili ide samo na nekretnine pa onda sud trazi ima li na sto sjesti? I sto ako ovrsenik nema nekretnina? Onda vjerovnik ne moze ni traziti promjeni predmeta ovrhe? I sad, ako ovrsenik nema nista u vlasnistvu, onda ovhovoditelju preostaju samo pokretnine, jel tako? I kako je to onda s pokretninama u stanu gdje je ovrsenik prijavljen, ali u kojem uopce ne zivi i koji je u vlasnistvu trece osobr, sto uopce mogu uzeti? Hvala unaprijed.
  4. Hvala. Jos samo ovo, molim vas: racuna li se uplata rjesenjem nalozenog troska od strane ovrhovoditelja njegovom zadnjom radnjom?
  5. Hvala. Ok,znaci, ovrhovoditelj treba u roku jedne godine (od kojeg datuma?) poduzeti neku radnju. Ne podnese li je, sud ce, sto? Obustaviti ovrhu, odblokirati racune, ili? Ovrhovoditelj to sazna i sto onda? Ponovo pokrece postupak nekako (kako?) i automatski ponovo blokira mamu? Koja je onda smisso, poanta toga? Sorry sto pilim, ali ovdje se radi o jednoj krajnje nepravednoj presudi, pa ako postoji i nanomikronska sansa da mami skinem to s vrata, evo malo istrazujem... odvjetnika si ne mozemo priustiti...😔
  6. Rjesenjem o ovrsi sud je odredio predlozenu ovrhu (predlozenu od strane odvjetnika ovrhovoditelja). I odredio trosak ovrhovoditelju te ovrseniku nalozio da isplati navedeni iznos ovrhovoditelju. To je rjesenje je mama dobila. Nakon nekog vremena, buduci da nije izvrsila isplatu, blokirani su joj racuni. Tko je zatrazio izravnu naplatu, sud ili vjerovnik... ustvari ne znamo.
  7. Hm, i dalje baš ne razumijem. Mami mi je blokiran račun na temelju sudske ovrhe (privatni spor, privatna osoba potražuje nešto), 6 mjeseci je blokirana. Nema primanja, nema joj se što skidati. Što sad onda to za nju znači taj članak, što bi ovrhovoditelj trebao unutar godine dana napraviti i što ako ne napravi ništa?
  8. Hvala. Znaci to se ne odnosi na ovrhe koje su vec pravomocne i koje su rezultirale blokadom od fine?
  9. Molim vas sto znaci ova tocka 3. članka 72. Ovrsnog zakona? Ovrha ce se obustaviti po sluzbenoj duznosti ako ovrhovoditelj u toku od jedne godine nije poduzeo niti jednu radnju u postupku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija