Jump to content

franco180

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, moja sadasnja, a vjerojatno i bivsa tvrtka je prekrsila preko deset zakona i pravila koja utvrduju radni odnos. Bio sam kod odvjetnice za radno pravo koja me savjetuje da podignem vise tuzbi ali mislim da je to krivi i skuplji put. Naime sestricna mi je imala isti problem prije nekoliko mjeseci s neisplatom placa, prekovremenim satima, neobracunatim dnevnicama, sikaniranjem na radnom mjestu, neuplati zdravstvenog i mirovinskog itd. Buduci radimo za istu tvrtku, ona je tuzila tvrtku preko odvjetnika ali su zbog nemara izostavili elemente poput prekovremenih sati koje je ona trebala ^zaboraviti^ iako se radilo o iznosu od preko 4750 kn. Kako se nalazimo u istoj situaciji ona je pronasla nekakvu udrugu za prava radnika koji rjesavaju problem sveobuhvatno odnosno u paketu. Oni cak i odlaze osobno kod poslodavca kada je problem rjesiv bez tuzbe. Zanima me da li je to legalno, odnosno pred zakonom i drzavom moze li udruga ako im potpisem punomoc kao i odvjetniku zastupati mene u svim mojim pravima pred mojim poslodavcem i sudom? Ima li tko slicna iskustva?
  2. Završena i treća rasprava na prekršajnom sudu. To je bilo prije cca 2 mj. Danas zovem sud da vidim u kojoj je fazi predmet, sutkinja šuti i govori u šiframa. Naime, prom. nezgoda prije god i nešto dana. Pretjecanje, isprekidana linija, van naselja, postoji nekakvo skretanje za opet nekakvu čuku, on je odlučio baš tu skrenuti i bum... Njegove žarulje uzete poradi vještačenja. Nakon god. dana vještačenje gotovo i ide meni u korist. Sutkinja na trećoj raspravi govori kako se ja oslobađam krivnje jer to vještačenje koje je provođeno u centru za krim. vještačenja po njezinim navodima Bog i batina, te je temeljom toga dužna mene osloboditi krivnje te mi eventualno naplatiti 300 kuna kazne jer sam pretjecao tamo gdje "nisam" smio. Danas, izgleda više nije tako. Opet želi provesti i 4- tu raspravu jer nema dokaza da se ja oslobađam krivnje i opet me se sumnjići. Koliko je meni bilo poznato a neznam dali to još vrijedi mislio sam da imaju max.3 ročišta te se nakon toga mora donijeti konačno riješenje. Izgleda da sam se tu prevario ili mene varaju. Moje pitanje bi bilo, dali da se na takvo riješenje ukoliko bi nas sud obadvoje proglasio krivima vrijedi žaliti visokom prekršajnom sudu, kolike su mi šanse? Hvala
  3. dali je moguće dobiti odštetu od osiguranja ukoliko sud nije u mogućnosti utvrditi krivca, dakle, niti ja niti drugookrivljeni nismo krivi te nas sud oslobađa bilo kakve krivnje?! netko kaže, nema krivca, nema niti odštete!
  4. e stari hvala ti puno. taman sutra imam glavnu raspravu.
  5. bilo bi ti dobro da platiš tu kaznu. ne govorim iz svog iskustva, nego bratovog. dobio je kaznu za parkiranje u 3 mj. prošle godine. nije ju htio platiti. neki dan je došlo rješenje sa suda u kojemu su sada troškovi 2000 kuna, tamo su ono nadrobili i neke sudske troškove, opomene za ne primanje rješenja koja su navodno oni slali- nikada ništa nije došlo. uz to rješenje došao je i nalog za pljenidbu ukoliko troškove ne podmiri u roku 8 dana. kako vidim da ti je prebivalište u BIH, neće ti ništa pljeniti ali mogu za tobom sudski raspisati potragu i prilikom prelaska granice u hrvatsku, da ideš na koji dan odmora u zatvor. ti razmisli pa odluči dali je bolje dati 80, 2000 ili zatvor!
  6. što vi mislite, kako najbolje dalje...? ja kao drugookrivljeni pretjecao sam vozilo prvookrivljenika. cesta je bila pregledna, izvan naselja, linija isprekidana, dakle svi su uvjeti bili ispunjeni za sigurno prejecanje. dao sam žmigavac i krenuo pretjecati. u trenutku kada smo bili skoro paralelni jedan s drugim, prvookrivljenik je iznenada skrenuo svojim lijevim prednjim krajem vozila u moj prednji desni kraj. on se brani time da je dao žmigavac, ja u to ne vjerujem. na prekršajnom sudu sutkinja je u izvješču napisala kako je "on obavljao radnju a da se pri tome nije uvjerio da li ugrožava druge sudionike u prometu ili imovinu, dok se ja nisam uvjerio da rečenu radnju mogu ućiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu"! u čemu je tu razlika, dali uopće postoji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija