Jump to content

Senja

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim savjet kako riješiti sljedeću situaciju i da li je netko imao sličan problem. Parcela je prema katastru površine 115m2. Na 20/24 je kao izvanknjižni vlasnik upisan moj otac, a na 4/24 je upisana osoba do koje nismo uspjeli doći (ne postoji OIB), a prema nekim informacijama osoba je odavno umrla. Ne znamo da li postoje nasljednici. Na toj parceli je otac izgradio kuću i u posjedu je cijele parcele više od 10 godina. Kuća je u međuvremenu i legalizirana. Na koji način se otac može upisati kao vlasnik preostalog dijela parcele? Radi se o oko 20m2. tj. 4/24 cijele parcele. Zemljišne knjige za tu općinu ne postoje i trenutno su izradi. Postoje samo podaci sa katastra.
  2. Piše u pravilniku o tehničkom pregledu da je u zapisniku o tehničkom pregledu između ostalog potrebno imati podatak o prijavi početka građenja. A to nemamo tj. ne možemo pokriti dokumentacijom budući da nismo prijavili početak radova. Da li je nedostatak te orijave početka građenja prepreka za izdavanje uporabne dozvole? Ako bi išli na ponovno traženje građevinske dozvole, a zapravo svi zidovi i krov su već napravljeni da li nam treba sva dokumentacija iz početka? Također me zanima što znači formiranje građevne čestice? U dozvoli mi piše da mi se dozvoljava formiranje građevne čestice građevine koja se formira od čestica x,y. Jesmo li i po tom pitanju nešto trebali poduzeti? U dokumentaciji za građevinsku dozvolu se nalazi i geodetski projekt - da li se to odnosi na formiranje građ. čestice ili je taj geodetski projekt se odnosi na nešto drugo potrebno za građ. dozvolu?
  3. Počeli smo graditi prije isteka građevinske dozvole, ali nismo pažljivo čitali građevinsku dozvolu tj. bili upoznati sa zakonom i nismo prijavili početak radova. Mislili smo imamo građevinsku i to je to. Nismo znali da treba i početak radova prijaviti. S tim da smo sami počeli gradnju. Nismo imali dnenvik gradilišta ili sl. jer smo sami radili. Jedini "dokaz" da je gradnja postojala je fotografija s katastra do koje se može doći pregledom čestica.
  4. Istekla mi je građevinska dozvola prije manje od godinu dana. Propustili smo prijaviti gradilište tj. početak radova. Zanima me postoji li nekakav način da se naknadno traži produženje građevinske dozvole? Ima li netko slična iskustva?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija