Jump to content

pinekone

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pinekone objavio

  1. Ne radim na crno, samozaposlen sam (RH) i radim remote. Ako to je istina onda mi je ovo teški cheat code: mogu bilo gdje unutar EU, prijavim adresu, otiđem prije 6 mj. da ne postanem porezni rezident, promjenim zemlju, i tako u krug. Jesam li što pogrešno napisao?
  2. Hvala Sivko na odgovorima! Svugdje po stranicama piše da svi iz EU zemalja, a koje nisu u Šengenu moraju regulirati ovo pravilo 90/180 i da nepoštivanje rezultira kaznom ili zabranom. Prije prijave moje adrese unutar Šengena ću definitivno preći ovih 90 dana. Čak možda za dva/tri mjeseca. Ti kažeš da čak da prijavim adresu i odem za RH nakon tjedan dana ne bih trebao imat problema nikakvih jer smo u EU? Ne kažem da nisi u pravu samo pokušavam raščistiti sebi u glavi da budem siguran zbog svog izbora jer što sam čitao po netu Hrvatska je na svim tim listama gdje je potrebno to regulirati. P.S. Njemačke kazne na rok od dva tjedna kašnjenja su do 500eur. Tako da bih i tu morao kazati da sam došao kasnije nego što zapravo jesam.
  3. Da, Hrvat sam. Odlično, baš sam se zabrinuo. Dakle, prijavim adresu i sve 5 bez obzira što sam ostao preko. Super! Hvala ti! Otprilike o kojem intervalu pričamo kad kažeš "neko bliže vrijeme"? Mislim da bih se vratio u RH kroz nekih mjesec ipo nakon prijave. Je li to premalo? Isto tako, vjerojatno bih se odjavio s te adrese prije povratka u RH ili je možda sigurnije vratit se s adresom stranom i onda preko ambasada ili konzulata odjavit se na daljinu? Nije me briga za kazne samo da ne dobijem zabranu.
  4. Spletom okolnosti sam prešao 90 dopuštenih dana ostanka u Schengenu. Mogu li taj problem rješiti tako da prijavim adresu u jednoj od zemalja Schengena i onda prije povratka u HR samo odjavim adresu? Hoće li me taj višak dana u Schengenu pratiti i kasnije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija