Jump to content

iuristica

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je iuristica objavio

  1. koja su u smisli KZ teška kaznena djela? da li su to ona kvalificirana kaznom dugotrajnog zatvora ili...?!
  2. da li zna netko, direktno, iz iskustva ili poznanastva, osobu koja nije polagala pravosudni ispit jer ima magisterij? da li to uopće postoji?
  3. kad ugovor ima svojstvo ovršne isprave?
  4. sad sam primjetila na rješenju o upisu da mi je upisana kriva k.č. od one one koja je u rješenju o nasljeđivanju.rok z ažalbu je prošao prije mjesec dana. što sad?
  5. ako smijem pitati gdje to piše? jer sve osobe koje sam kontaktirala kažu da su dobile presudu i obavijesti od suda neovisno o punomoćniku.
  6. ako sam odvjetniku potpisiala punomoć da li je on dužan obavijestiti me o održanim ročištima? i ako je sud donio presudu da li je dostavlja meni ili odvjetniku ili oboje? desilo mi sljedeće: potpisala asm punomoć i odvjetnik me nije obavješatao o ničemu čak ni da je donesena presuuda. samo mi je jednog dana došlo rješenje o ovrsi -(
  7. i dalje ništa... je li komplicirano ili je tema neinteresantna?
  8. u mom uzaludnom pronalaženju odgobora čak i u gruntovnici, nisam naišla na neko rješenje pa ako tko ima kakav prijedlog... tu sam. i čekam. više glava zajedno je pametnije nego moja jedna!
  9. e i još nešto. imam problem u terminnologiji. ako jedan ugovor jo traje i trajat će do 2009. a ovaj drugi ne može stupiti na snagu iliti primjenu dok ne istekne ovaj prvi- kako se to kaže? da ovaj prvi ugovor ima pravo ugovornog prvenstva ili što?
  10. da li kad pišem očitovanje npr. na zahtjev za mirno rješaavanje spora (u mom slučaju) moram poštovati neku formu ili bar što da napišem u zaglavlju? zamilila sam očitovati se po točkama zahtjeva. ok?
  11. možda jesam dosadna ali pitam samo ako može kakva natuknica pa u ja već dalje kopati...
  12. ili da tražimo povijesni prikaz i zahtjev za izmjene?!
  13. e tu sad nastupa problem. neki dan sam se toga sjetila i vidjela da je pravni slijednik spomenutog PIK-a DRUGI GRAD! tj. susjedni grad s kojim graniči općina.
  14. može li me tko uputiti u kojem smjeru razmišljati? ili djelovati?
  15. zapravo ne kužim da li je to komasacija ili arondacija? da li treba podnijeti ZK sudu tužbu za brisanje ili iznjenu podataka ili nešto sasvim treće?
  16. dakle... pojedine čestice u vlasništvu općine tijekom prošlog režima u svrhu okrupnjavanja pripojene su PIK-u. 90-te godine raspao se PIK i ne postoji više kao pravni subjekt ali se spomenute čestice vode u ZK kao njihovo vlasništvo. u međuvremenu spomenute čestice koriste redom škola, pa dio vrtić itd. što bi općina trebala poduzeti u smislu povrata tih čestica tj. kakva je procedura za izmjenu podataka u gruntovnici i povrat čestica u vlasništvo općine?
  17. tko obavlja stručni nadzor nad projektantom koji izrađuje projektnu dokumentaciju za naručitelja koji nema stručnu osobu? je li ta osoba istovremeno i revidnt?
  18. hvala. to sam i pretpostavljala. srdačan pozdrav.
  19. hvala. čitala sam pravilnik i to nije to. mislim da je taj podatak bio u starom zakonu o građenju ali se nadam da ga je preuzeo i novi zakon. dakle, riječ je o mogućnosti gradnje montažnih objekata bez građevne dozvole BPR do 15m2 na česticama do 2000m2 odnnosno BPR 40m2 na česticama većim od 2000m2.
  20. može li mi tko pomoći.... tražim u zakonu o građenju ili možda pripadajućem pravilniku- na čestici do 2000m2 je dozvoljena gradnja monažnog objekta do 15m2. je li to zaista tako? može li molim vas članak zakona? puuuuuno hvala
  21. ok. shvatila sam. to znači da isto vrijedi i za npr. 3 vlasnika d... upisuju se tri osobe u svojstvu vlasnika. ali da li treba parcelirati ili može ostati u idealnim dijelovima?
  22. imam jedno pitanjce koje me jako muči... kolega je vlasnik pčelarskog obrta. kupio je zemljište od općine i htio se uknjižiti kao vlasnik. zemljište je kupio kao pravna osoba i sredstvima iz njega. no nije se mogao upisati kao vlasnik u svojstvu pravne osobe već kao fizička osoba. zašto?
  23. puno hvala na odgovoru. i srdačan pozdrav svim a vama koji nama laicima olakšavate život u mnoštvu propisa koji nam nisu prilagođeni a poslodavci nezainteresirani da na s educiraju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija