Jump to content

gorda

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nemam se kome obratiti,molim da mi neko pokuša odgovoriti..Imam dvoje djece,poslije 15 godina braka,suprug je odselio prije 2 godine od nas.Ovaj stan u kojem smo djeca i ja ostali je dobio darovnicom od svojih roditelja prije desetak godina.Naime,radi poreznog dugovanja taj je stan prije nekoliko godina darovao našoj sada još uvijek maloljetnoj djeci,a sebe je naveo kao doživotnog stanara u njemu.Mene se u tom ugovru o darivanju nigdje ne spominje.Ugovor sam vidjela tek prošle godine. On sad živi sa drugom ženom u stanu kojeg je naslijedio od svojih roditelja( izbjegao je ostavinsku raspravu radi duga na poreznoj tako da taj stan ne glasi na njega),nisu u braku,nisam primala alimentaciju za djecu,jer nismo bili niti rastavljeni,a kako vidim po tom ugovoru o darivanju sebe je odavno osigurao i planirao otići.On ima veze u odvjetništvu,pa se vjerojatno o svemu dobro raspitao.A ja ne znam ništa o tome. Pošto sad krećemo u sporazumnu rastavu,a bračne stečevine nemamo,bojim se da ostanem na ulici jednog dana.. Šta mi je činiti?On nudi da uvrsti i mene kao doživotnog stanara.Da li da tražim da izbaci sebe kao doživotnoig stanara i ubaci mene?Pošto nema nikakve imovine,bojim se da bi mogao jednog dana uselit. Šta se može dogodit kad djeca postanu punoljetna? Molim da mi neko odgovori,zbilja mi je potreban savjet,jer krećem u papire za rastavu,a bojim se da nešto pogrešno ne napravim.
  2. znam da ću imati pravo živjeti s djecom,inače djeca će biti samnom,tako smo se dogovorili muž i ja.ali ne znam da li ću i nakon njihove punoljetnosti imati prava biti u stanu i da li se on može useliti.
  3. pozdrav! suprug je odselio i već duže ne živimo zajedno.nismo rastavljeni.ja sam ostala s djecom u stanu kojeg je on dobio od svojih roditelja dok smo bili u braku.nekoliko godina kasnije stan je prepisao na sad još uvijek maloljetnu djecu,a sebe je stavio kao osobu koja ima pravo doživotnog boravk,ja se nigdje ne spominjem.on živi u drugom stanu kojeg je isto tako dobio od roditelja.imam li ja kakva prava na stan u kojem živim.planiramo rastavu. hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija