Jump to content

porto

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala svima na objašnjenju! Osobno mislim da onih 7% od buduće privatizacije ostalih državnih tvrtki mora doći do nas, jer dionica je dionica, bilo Fonda ili ne. No, živi bili pa vidjeli!
  2. Svi puno pričaju o tome da će Fond propasti ako branitelji navale s prodajom svojih udjela. Što to konkretno znači? Ako Fond propadne, da li će oni koji su predali zahtjeve za prodaju udjela ipak dobiti svoj novac i što će biti s onima koji zahtjeve nisu predali? Molim pravnike koji se kuže u ta posla oko dionica i fondova da nam to pojasne
  3. Molim pravne stručnjake da mi pojasne ovaj izvadak iz uputa za isplatu udjela Fonda hrvatskih branitelja, koji sam pronašao na www.erste-invest.hr: " Kada će sredstva biti isplaćena? Za otkupnu cijenu udjela uzima se cijena važeća na šezdeseti (60) dan od dana podnošenja zahtjeva, dok će se sredstva ostvarena prodajom udjela isplatiti članu Fonda HB u daljnjem roku od 3 radna dana od dana relevantnog za izračun cijene udjela, tj. sredstva će biti doznačena na račun člana Fonda HB najkasnije 63. dan od dana podnošenja zahtjeva. Ukoliko šezdeseti (60) dan pada na neradni dan (vikendi i blagdani), kao važeća cijena za obračun otkupne cijene udjela uzima se cijena prvog sljedećeg radnog dana Fonda HB, a udjeli se isplaćuju u daljnjem roku od tri (3) radna dana. Na zahtjevu će biti otisnut datum očekivane isplate sredstava ostvarenih prodajom udjela na račun člana Fonda HB ili gotovinske isplate u FINA-i." Nije meni sad problem što ću čekati 2 mjeseca na isplatu, nego mi se ne čini normalnim da će me isplatiti po vrijednosti udjela na dan isplate, a ne na dan predaje zahtjeva! Naime, vrijednost udjela je na početku bila nešto iznad 600 kn, dana 4.4. iznosila je 592,27 kn, a jučer, 8.4. vrijednost udjela je bila 585,13 kn. Dakle, vrijednost stalno pada i tko zna kakva će biti za 2 mjeseca?! Smiju li oni tako raditi! Molim vas, savjetujte nas!
  4. Molim vas, trebam hitno savjet! Dobio sam otkaz zbog skrivljenog ponašanja. Otkazni rok mi je 1,5 mjesec, ali poslodavac ne želi da za vrijeme otkaznog roka dolazim na posao. Da li on može za vrijeme mog otkaznog roka zaposliti drugu osobu na mom radnom mjestu? Da li ja imam pravo dolaziti na posao iako on to ne želi? Puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija