Jump to content

Ivannnna

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prvi ugovor do 60 dana potpisala sam 6.10. drugi 6.12. odmah cim je isteknuo prvi. Onda su mi za praznike prekinuli ugovor i opet je isao ugovor do 60 dana koji je prekinut u veljači jer je bio drugi dio zimskih praznika. Nakon toga je opet obnovljen i u travnju je bio natjecaj. Izabrana sam ja iako nisam stručna jer se nitko stručan nije javio. Nakon toga mi nisu prekidali ugovor za proljetne praznike. Zbog silnih prekida nisam skupila 9 mjeseci za naknadu sa HZZ. Prosle godine sam radila u drugoj školi, isto kao nestručna zamjena i nikad mi nisu prekinuli ugovor za vrijeme praznika, a tad nisam bila razrednik. Zbog toga se i pitam je li to ispravno. Racunam da u 9 mjesecu opet nastavljam u istoj školi na istom radnom mjestu. Rečeno mi je da će opet ići ugovori do 60 dana pa onda natječaj.
  2. Na znam. Osoba koju mijenjam je otvorila komplikacije pocetkom listopada 2021. i od tad je mijenjam. Prvo si bili ugovori do 60 dana koji su se prekidali za sve praznike. Poslije je bio natjecaj u travnju i od tada mi se nije prekinuo ugovor do kraja razrednih poslova. Sad kad je i to gotovo ugovor je opet prekinut i obnovit će se u rujnu s početkom nove nastavne godine. Opet ce ići ugovori do 60 dana. Mislim da su njemu piše: najdulje 60 dana ili do prestanka potrebe. Drugi koji su na dužim zamjenama mijenjaju uciteljice na porodiljnom i jednako im se prekidalo. Ne znam je li moguće da svi koriste godišnji odmor za vrijeme praznika
  3. Imam pitanje vezano uz prekidanje ugovora na određeno, do 60 dana, Zbog čega se u nekim školama ugovori nestručnim zamjenama prekidaju za vrijeme praznika ( zimski, proljetni....) i nakon istih odmah obnavljaju, a u nekim školama to ne rade nego prekidaju ugovor po isteku 60 dana i onda ponovo obnavljaju. Mnogi od učitelja kojima je ugovor prekinut su i razrednici pa i administratori e dnevnika. U nekim školama i zamjene koriste godišnji odmor za vrijeme praznika i ne prekida se ugovor, u drugim godišnji se ne može iskoristiti već se ugovor prekida i isplaćuje godišnji. Je li to u redu? Zar ne bi u svim osnovnim školama trebala biti ista praksa?
  4. Ugovor je do 6O dana, na praznicima ucenici ne dolaze u skolu pa nema potrebe ni za učiteljem . Pripremili su sporazumni prekid ugovora i obnovit će ga za tjedan dana, kad se učenici vrate u skolske klupe. Do sada nisam imala ovakav slučaj. Radila sam i kao asistent i kao učitelj u drugoj skoli i nikad mi za vrijeme praznika nisu prekidali ugovor. Računala sam da cu na kraju nastavne godine ostvariti pravo na naknadu za nezaposlene no s ovim prekidima to je nemoguće.
  5. Pozdrav svima. Od listopada ove godine radim kao nestručna zamjena uciteljice na porodiljnom. Potpisala sam ugovor na određeno (do 60 dana) koji škola vec drugi put prekida za vrijeme praznika. Smije li se to? Prošle godine radila sam u drugoj skoli, isto ugovor na određeno i nisu ga prekidali za vrijeme praznika.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija