Jump to content

valsimot0302

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je valsimot0302 objavio

  1. Pozdrav, Hvala svima na pomoći, danas sam imao saslušanje suda i ukinuta mi je zabrana te kazna smanjena na 800kn (ako platim unutar mjesec dana) plus 200kn sudskih troškova. Kaznu sam odmah platio preko M-zabe na mobitelu, interesira me samo moram li nekome donijeti kakvu potvrdu o uplati odnosno na koji način znam da se uplata kod njih evidentirala i da neću dobiti kasnije opomenu o ne plaćanju? Još me samo zanima, budući da nisam dobio zabranu upravljanja vozilom, znači li to da neću dobiti ni kaznene bodove na vozačkoj? Hvala unaprijed!
  2. Hvala puno, danas ću predati prigovor pa javim kako je prošlo.
  3. Hvala na odgovoru, Može samo pitanje dali je u tom slučaju bolje pisati Prigovor bez izjašnjavanja o krivnji, pa onda pred sudom iznesem sve argumente, slike, potvrde o studiranju,.. ili da pišem Priznanje prekršaja i prigovaranje na visinu/težinu sankcije u kojem bi detaljno objasnio situaciju i priložio sve navedene dokumente? Postoji li razlika u sudskim troškovima između ta dva načina prigovaranja?
  4. Pozdrav, Jučer 19.2.2022. me policajac zaustavio zbog prolaska u suprotnom smjeru. Izdao mi je kaznu 2000kn i 1mj oduzimanja vozačke B kategorije, te na dnu kazne piše "Okrivljenik je dužan nadoknaditi troškove prekršajnog postupka u iznosu od 100kn, priloženom uplatnicom u roku od 8 dana pod prijetnjom izvršenja" , može li objašnjenje o kakvim se troškovima radi? Nikad nisam prije kažnjavan (imam A1 vozačku 4 godine, a B vozačku 2 godine), student sam i prije 2 tjedna sam se zaposlio preko student servisa kao dostavljač hrane. Inače dostavljam motociklom ali nigdje u studentskom ugovoru nije navedeno kojim vozilom dostavljam niti uopće piše da dostavljam vozilom. Također prva plaća bi mi trebala sjesti za 5 dana te bi iznosila oko 700kn za dva tjedna rada. Interesira me mogu li u prigovoru napisati da mi je vozačka potrebna za posao, te da imam mala primanja ako za to trenutno nemam nikakvu potvrdu? Uz sve gore navedeno sam prekršaj se desio zbog loših uvjeta na kolniku (kiša i noć). Vozio sam se po Branimirovoj od istoka prema zapadu i na semaforu skrenuo desno u Kružićevu ulicu. Skrenuo sam desno jer je u krajnjoj desnoj traci na cesti bila označena strelica za ravno i odmah pored nje i preko nje lokva vode koja je iz daljine izgledala kao strelica za ravno i desno. Odmah nakon što mi je policajac napisao kaznu sam se vratio na skretanje i slikao izgled kolnika u kojem se vidi da oznake na kolniku nisu jasno vidljive te se iz daljine moglo zabuniti i pomisliti da je traka bila za ravno i desno. Interesira me na koji način da u prigovor stavim fotografiju, te trebam li detaljno opisati situaciju zašto se desio prekršaj jer je stvarno bilo slučajno? Još me samo zanimalo gdje moram dostaviti prigovor i koji sud navodim u prigovoru? Prebivalište mi je u Zaprešiću, a prekršaj se dogodio u Zagrebu. Hvala unaprijed na pomoći. Lijepi pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija