Jump to content

winnerking

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Gdje mogu naći zakone koji reguliraju wellness poslove u Hrvatskoj? Što je wellness prema Hrvatskom zakonu, tko može otvoriti vellness centar, koje papire i kvalifikacije treba imati za otvoriti wellness centar (kozm. salon, frizerski salon...)
  2. Tražim odvjetnika u Varaždinu koji brzo i efikasno rješava razvrgnuća suvlasništva.
  3. Na koji način imam to pravo tražiti? Šta da uradim? Isto tako, majka je spremna kod javnog bilježnika ovjeriti izjavu o mom ulogu, kao svjedok.
  4. Prije 8 mjeseci je umro otac pa smo sestra 25%, ja 25% i majka 50% vlasnici nekretnine. Ja ne živim u nekretnini. Imam li pravo tražiti mjesečnu naknadu od ostalih nasljednika? Kako i po kojem zakonu?
  5. Prije 15-ak godina uložio sam znatna sredstva u obiteljsku kuću. Prije 8 mjeseci je umro otac pa smo sestra 25%, ja 25% i majka 50% vlasnici nekretnine. Imam li pravo tražiti, kod prodaje nekretnine, tražiti dodatni udio zbog svoje investicije? Majka je spremna ovjeriti izjavu o visini investicije.
  6. Sestra živi u zajedničkoj nekretnini, u čijem je suvlasništvu 25% ali živi na više od 25% prostora. Imam li pravo i po kojem zakonu, tražiti mjesečnu naknadu od nje, budući da je uopće tamo ne živim a ona uživa i moj dio? HVALA!
  7. Prije 20-ak godina uložio sam značajna sredstva u zajedničku nekretninu. da li kod njezine prodaje ili isplate od strane jednog od suvlasnika imam pravo tu investiciju ukalkulirati u svoj dio? Kako se to radi, ako je moguće? Dokaz o investicije je majčin ovjereni dokument od strane javnog bilježnika. HVALA!
  8. Majka je vlasnik 50%, sestra 25% i ja 25% nekretnine. Sestra ne želi prodati nekretninu a majka i ja želimo. Sestra nas ne može isplatiti. Ima li pravni lijek za ovakvu situaciju? Ili majka i ja i dalje "moramo biti taoci" sestrine volje? Jer dogovor nije moguć... HVALA!
  9. Što znači "pismeno očitovanje" a što "usmeno očitovanje" o mojim ulaganjima? Majka je spremna izjavu o mom ulaganju ovjeriti kod javnog bilježnika. Je li to pismeno očitovanje ili...?
  10. Još je pitanje koliko takav sudski proces (obično) traje? I volio bih dobiti odgovor na pitanje ako samo sestra živi u nekretnini čiji smo majka i ja vlasnici u 75%, ima li sestra po zakonu obavezu isplaćivati nam mjesečnu naknadu za to? Hvala!
  11. Nakon smrti oca, majka ima 50%, sestra 25% i ja 25% vlasništva nad nekretninom. Budući da ja ne živim sa obitelji u istom gradu a majka se želi doseliti k nama, želimo prodati kuću ali se sestra protivi, bez obzira što joj nudimo 35% od prodajne cijene. Kako da tražimo razvrgnuće suvlasništva i po kojoj osnovi? Koliko u prosjeku traje taj postupak? Prije 20g sam uložio ozbiljan novac u tu nekretninu (majka je svjedok). Imam li pravo, s kamatama, tražiti povrat tog uloga? I na kraju, budući da ne živim u toj kući, imamo li majka i ja pravo tražiti naknadu od sestre koja "uživa" tu nekretninu? HVALA!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija