Jump to content

birdie

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala svima na odgovorima. Za sada smo samo sa jednim susjedima pričali o ovom problemu, naravno da su i oni nezadovoljni ovakvom situacijom. Proučiti ću ove propise sa linka, pa se javim sa novim saznanjima. Ovako na prvu, stan definitivno nema nigdje izvješenu onu tablu "apartman" i kategorizaciju.
  2. Pozdrav svima i ljubazno molim Vašu pomoć. Imamo problem jer je susjed iz zgrade (Zagreb, zagrada ima 40-ak stanova), koji je nedavno kupio stan do nas, taj stan dao u dnevni najam. Znači susjed i dalje živi u svom stanu u zgradi, a ovaj drugi iznajmljuje za dnevni najam. Nismo uspjeli saznati gdje ga oglašava, ali svako malo u stanu borave novi gosti. Moje je pitanje, možemo li se kako zaštititi, odnosno zabraniti susjedu da se bavi dnevnim najmom? Možemo li uopće negdje provjeriti da li on to legalno iznajmljuje? Kojim zakonom ili pravilnikom je reguliran dnevni najam te da li je za njega potrebna suglasnost susjeda? Imamo maloljetno djete (11. godina) koje bude samo kod kuće, te nam iz toga, a i drugih razloga ne odgovara ovakva djelatnost i stalna rotacija nepoznatih ljudi u stanu do nas. Unaprijed hvala na odgovorima.
  3. Položila sam!!!! Ne znam što bi rekla, sad kad je sve iza mene, mogu reći da zbilja nije strašno, ispitivači su bili super i pitali zbilja jednostavna pitanja (iako smo u mojoj grupi bili VSS). Jedino što je psihički to sve skupa vrlo stresno, na kraju sam se osjećala kao da me pregazio vlak. I zbilja se ne treba previše bojati, mi smo iz ZUP-a imali onu tetu s pundžom za koju svi kažu da je koma, pa smo dobro prošli. Ispitivala nas je 6 odjednom, svako je dobio nekoliko konkretnih pitanja s vrlo kratkim odgovorom, a čak nam je i pomagala ako bi netko zapeo. Moj savjet za kod nje je da sjednete u sredinu, jer ove na početku pita lakše, pa ide prema težim stvarima ( a ne možete znati s koje strane će početi). Pitanja vam neću pisati, sva su već poznata i vrte se na forumu, zbilja nije bilo nikakvih iznenađenja.
  4. Evo, danas sam primila poziv za 08.05. Prijavila sam početkom travnja, pa se možete ravnati prema tome. Nema više zezancije, treba se ozbiljno primiti knjige...
  5. Molim da mi netko razjasni dilemu: Predstojnik je na čelu ureda državne uprave u županiji, a pročelnik na čelu upravnih tijela u JL®S. Jel tako? Sve mi se pobrkalo. Dal to znači da kad odgovaram SDU onda je uvijek predstojnik, a u lokalnoj pročelnik? I tko imenuje pročelnika. U skripti sam našla župan ili gradonačelnik zg uz suglasnost nadležnih čelnika tijela državne uprave. Zar nebi trebalo biti župan ali uz suglasnost skupštine???
  6. Pozdrav svima! Molim da mi netko pišalje skriptu za EU ako ima. Puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija