Jump to content

stiki

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U mirovini sam , supruga je vlasnik obrta(uposlena u drugoj firmi) u kojem ima 1 uposlenog,da li ja kao umirovljenik(vojna invalidska mirovina) mogu raditi na ugovor o djelu??? Upoznat sam da mogu pripomoći u obrtu kao član obitelji, ali radi se o tome da bi djelatnik mogao otići na bolovanje ili godišnji pa da ga mogu zamjeniti u obavljanju posla. HVALA.
  2. U mirovini sam , supruga je vlasnik obrta(uposlena u drugoj firmi) u kojem ima 1 uposlenog,da li ja kao umirovljenik(vojna invalidska mirovina) mogu raditi na ugovor o djelu??? Upoznat sam da mogu pripomoći u obrtu kao član obitelji, ali radi se o tome da bi djelatnik mogao otići na bolovanje ili godišnji pa da ga mogu zamjeniti u obavljanju posla. HVALA.
  3. Pozdrav , molim Vas za pomoć , naime supruga ima prijevoznički obrt , imamo zaposlenog studenta , jedan dan čovjek imao neodgodive obaveze i ja kao suprug inače u vojnoj invalidskoj mirovini uskočim u kombi i naravno zaustavi me inspekcija rada. Inspektorica tvrdi da kao suprug imam pravo pomoći , ali samo u sjedištu obrta i uz nazočnost vlasnika . Pošto ja to nisam nigdje našao u zakonu o obrtu , molim Vas za savjet. Što mi je činiti i da li Inspektorica ima kakve osnove za kažnjavanje. Hvala. P:S: Prilično je hitno , jer sutra idemo kod inspektorice.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija