Jump to content

yuri.boyka

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je yuri.boyka objavio

  1. Update nakon skoro godinu dana, ročište je održano, nisam bio pozvan jer je netko moju izjavu u spis uveo kao službenu zabilješku umjesto kao izjavu oštećenika. Također, odštetni zahtjev koji sam potpisao nije bio u spisu. Kako je moguće da se takvi propusti dogode? Uspio sam na telefon dobiti sudca koji je ostao iznenađen gore navedenim, te je upravo to što je izjava zavedena pod službenu zabilješku naveo kao razlog zašto ja nisam bio pozvan na ročište. Što se tiče vozila, rekao je da će provjeriti sa DORH-om te ću ga nazvati sutra. Što se tiče odštete, ja sad moram dizati privatnu tužbu, no tu će mi dosta pomoći presuda koja je pravomoćna (uvjetna kazna zatvora), no pitanje je, hoću li se imati od čega naplatiti jer je okrivljeni imao i previše vremena da sve što ima na sebi prebaci na nekog drugog člana obitelji. Suma sumarum, unatoč tome što sam dobio dobrog sudca u postupku, sporost i aljkavost našeg sudstva se teško može nadmašiti.
  2. Update: Općinsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv okrivljenog, koji je priznao krivnju te je meni voljan isplatiti iznos koji sam ja platio pri kupovini vozila. Zvao sam DORH, te mi je zamjenik koji je i podigao optužnicu rekao da i kad mi vozilo vrate, neću ga moći registrirati.
  3. ja nisam kriv 100% čak su mi rekli da sam ja u postupku oštećena stranka jer sam kupio vozilo u dobroj vjeri ali taj dio i mene zanima, imam li pravo na neku naknadu za period što sam bio bez vozila
  4. postoji li neki zakonski okvir u kojem ja trebam dobit službeno očitovanje i imam li pravo tražit ikakvu naknadu od države, mupa ili nekog trećeg zbog vremena u kojem sam bio bez vozila
  5. Pozdrav, dakle problem je slijedeći, par dana prije Nove godine, sam bio na obavijesnom razgovoru vezano za moje vozilo, prilikom kojeg je isto privremeno oduzeto zbog sumnje u manipulaciju brojem šasije. U međuvremenu su bili vještaci iz Zagreba, te su obavili vještačenje. Obaviješten sam telefonskim pozivom, te još nikakvo službeno očitovanje nisam dobio. U tome telefonskom razgovoru su mi rečene informacije o vozilu koje su u kontri sa saznanjima koje ja imam od ovlaštenog servisa proizvođača. Također, inspektor mi je pri pozivu rekao da će me zvati da ispunimo odštetni zahtjev, što se još nije dogodilo. Budući da zaista ne znam šta očekivati, svaki savjet bi mi jako pomogao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija