Jump to content

uproblemima

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može li mi netko reći spadaju li udruge mladih u udruge građana, tj. može li se udruga građana natjecati za fin. potporu namijenjenu udruzi mladih/udruzi za mlade? Ne mogu nigdje naći neka pravila o imenovanju udruga, odnosno određenju vrste udruga... Hvala!
  2. Ok, hvala. A mogu li ja tražiti da pročitaju moju izjavu umjesto da još jednom ponavljam (na kraju krajeva, ima stvari koje se više i ne sjećam).
  3. Puno hvala na odgovoru! E upravo to želim izbjeći! Toliko sam puta morala prepričavati to, a prilično loše djeluje na mene, a prilično sam uvjerena da taj čovjek neće to više nikad napraviti, tako da bih najradije da više nemam posla s tim (da vam predočim, radi se o 193.članku kz, pa...) Je li moguće da oni (državni odvjetnik) nastave postupak protiv njega bez mene ili je kraj svemu ako se ne pojavim?
  4. Nikako da shvatim iz tih naših zakona da li je moguće da se ja pojavim tamo, a da ne dajem nikakve iskaze? Ajde molim vas objasnite mi tko zna...
  5. Radi se o pozivu na glavnu raspravu gdje sam ja oštećenik, a država tužitelj. Piše da će se rasprava održati i bez mene, a ako će biti dostavljen imovinsko-pravni zahtjev, da će se pročitati. Kakav zahtjev, to bi ja trebala poslati ili što? Kakav, ako ja ne tužim? I piše, ako se ne pojavim i ako ne dođe moj opunomoćenik, da će se smatrati da ne želim daljnji postupak (a prije su mi rekli da ne ovisi o meni) i još piše da javni tužitelj može odustati od tužbe. Molim vas nek mi netko normalnim rječnikom objasni što se od mene traži i što oni mogu, a što ne bez mene. Hvala!
  6. E baš mi je žao da si morala to preživjeti... A što trebaš napraviti da dobiješ uvjetnu, koji su uvjeti, na temelju čega se to traži? Trebaš biti uzoran tamo ili kaj?
  7. Hvala na odgovorima. Znam da je lažni iskaz kazneno djelo i ne pada mi nešto tako na pamet, stvar je u tome da će mi to svjedočenje biti vrlo neugodno (193. članak kz), pa želim izbjeći pogled okrivljenog... Ne bojim ga se, samo mi je prilično teško pričati o tome. Istražno ročište je u pitanju.
  8. Županijski sud, okrivljenik nema branitelja, tj. branit će se sam iako pojma nema o pravu. Ja trebam biti svjedok i zanima me mogu li tražiti da pričam samo pred sucem, tj. da okrivljenik nije prisutan?
  9. Koja logika... Prečudno! Ok, hvala na odgovoru!
  10. Pozvana sam kao svjedok (radi se o 193.čl. kz-a). Dobila sam samo poziv i to je sve. Zanima me hoće li me i tko prije kontaktirati telefonski, osobno...? Ili njih uopće ne zanima što mogu očekivati od mene? Help pliz...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija