Jump to content

rokiri

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovlašteni sam predstavnik stanara u našoj zgradi i molim Vas za savjet. Čišćenje stubišta u zgradi povjereno je (bez ugovora, samo na temelju ponude uslužnog obrta) jednom obrtu koji u natrag par godina obavlja čišćenje prilaza zgradi, stubišta i hodnika. Bili smo zadovoljni uslugom do u nazad 6 mjeseci. Od tada je usluga nekvalitetna i neredovita, pa neki stanari tako neredovito i plaćaju (kroz uplatnice). Mi ne želimo prekinuti suradnju, već želimo uslugu koju su nudili u ponudi. Sada taj obrt prijeti ovrhom nad onima koji imaju nepodmirena plaćanja, pa ma zanima da li imaju osnovu za to. Unaprijed hvala i srdačan pozdrav, Roland
  2. Mama i tata su suvlasnici u kući u jednakim udjelima. Mama bi darovala sestri 1/2 svojeg udjela, a tata bi darovao sinu(meni) 1/2 svojeg udjela. Uvjet tog darovanja je da sudjelujemo u troškovima pogreba bake (mamina mama) kad za to dođe vrijeme. Da li je ta klauzola moguća?
  3. Može li se u Ugovor o darovanju nekretnine s nametom uvesti kluzola da se daroprimatelj obveže da kada baka umre, financijski pomogne oko pogreba bake? Baka nije vlasnik darovane nekretnine. Kakva bi trebala biti forma kluzole? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija