Jump to content

Marija Maretić

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bok! "Roditelj koji ne stanuje s maloljetnim djetetom i nije plaćao uzdržavanje za svoje maloljetno dijete dužan je isplatiti naknadu za uskraćeno uzdržavanje od nastanka tog prava pa do podnošenja tužbe. Smatra se da je obveza uzdržavanja za pojedini mjesec nastala krajem mjeseca za koji je uzdržavanje trebalo dati, a u visini koja se može odrediti temeljem zakona. Tražbina djeteta prema roditelju koji ga nije uzdržavao zastarijeva za vrijeme od pet godina od dana nastanka obveze." ---> koliko sam skuzila to znaci ako moj bivsi muz nije placao 5 ili vise godina ja njega nemam pravo tužiti da li je to tako ili sam ja nesto krivo skuzila? Hvala unaprijed na odgovoru ili savjetu!
  2. Bio je dužan plaćati mojoj maloljetnoj kći alimentaciju međutim već je ne plaća 6,7 godina otprilike, na temelju naše rastave. Nadam se da sam pojasnila.
  3. Bok! Imam problem muž mi nije plaćo alimentaciju oko 8godina... i sad sam se ga odlučila tužiti, živi u inozemstvu? Dali je to moguće i hvala unaprijed na nekom savjetu!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija