Jump to content

ksi_ksi

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Evo prošlo je tjedan dana od kako sam poslodavcu poslao otkazno pismo, gdje sam naveo da se očituje do kada mi je otkazni rok i koliko mi je još godišnjeg preostalo i da li ću ga koristit ili će mi bit isplaćen. Međutim nikakav odgovor još nisam dobio, a u međuvremenu je izašao natječaj za moje radno mjesto. Da li postoji nekakav zakonski rok u kojem mi poslodavac mora navesti sve te stvari za koje je zamoljen da se očituje,ustvari to su moja temeljna radnička prava za koje moram znati.
  2. Hvala na info, evo u otkaznom pismu sam se pozvao na taj članak i zamolio poslodavca da mi odredi otkazni rok ne dulji od 30 dana. U slučaju nekakve eskalacije,i ne daj Bože suda ili takvo što,da li se to uvažuje i da li sam dužan obrazložiti taj razlog zbog kojeg izričito tražim da mi se izađe u susret?
  3. Pozdrav, Moja situacija je da sam kod poslodavca zaposlen 3 godine,s time da je zaposlenje na određeno trajalo godinu dana,znači 2 godine i mjesec dana radim na neodređeno. Uglavnom našao sam drugi posao i namjeravam otkazati ugovor o radu. E sad naišao sam na razna tumačenja zakona,i nije mi jasna jedna odnosno dvije stavke. U zakonu piše da ako se otkazuje ugovor o radu a ako si kod istog poslodavca između dvije i pet godina otkazni rok može trajati i do mjesec i pol dana,a isto tako piše ako radnik otkazuje ugovor a ima neki valjan razlog za to otkaz ne bi smio biti dulji od 30 dana. S obzirom da nisam obavezan svojem poslodavcu navoditi razloge svoga otkaza molim ako e netko malo bolje upoznat kako to treba odraditi da mi poslodavac slučajno ne bi nametnuo i do mjesec i po dana otkaznog roka s obzirom da je on spreman na sve pa možda i na takve stvari. Isto tako molio bih savjet kako i na koji način pismenim putem obznanit poslodavcu, da li je dovoljno samo e mailom ili je potrebno poštom preporučeno poslati adresirano na ime firme kao pravne osobe kod koje sam zaposlen,ili oboje. Zahvaljujem se na svakom dobronamjernom savjetu unaprijed :)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija