Jump to content

blueprint

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani , Da , građevinsku dozvolu imam (kopiju originala) i kuća je upisana u katastar i gruntovnicu , ima kućni broj i redovnim putem je spojena na sve komunalije . Pamtim da je otac svojedobno imao komplet original dokumentaciju , pogotovo glavni projekt je bio dokument poprilične "debljine" tj. mnogo stranica . No tokom godina i raznih događanja se sve zagubilo . Po riječima odvjetnika koji je zadnji pokušao tražiti dokumentaciju , kaže da je općinski arhiv dokumentacije "jako neuredan" te da se često znalo dogoditi da se dokumentacija ne slaže natrag na pripadajuće mjesto kada se jednom izvadi na uvid već se zagubi/zametne u neku drugu ladicu pa je kasnije muka za pronaći . Osobno vjerujem da je glavni projekt još uvijek negdje u općinskom arhivu , no zbog gore navedenog očito si nitko od službenika ne želi dati truda/vremena potražiti . Pogotovo ako je redosljedom odlaganja zametnut u neku drugu nepripadajuću ladicu . Ukoliko mi iz arhiva ne žele izdati potvrdu , na koji način ja mogu/moram dokazati da je akt uništen/nedostupan ?? Glavni projekt čak niti nije rađen specifično za građevinu kao jedinku , već je kupljen kao gotov projekt od nekoliko istovjetnih (ili barem sličnih) koje je projektant firma prodavala nakon što je propala izgradnja jednog turističkog naselja za koje je ista radila projekte građevina . U etažnom elaboratu nažalost nema ništa od dokumentacije , etažirano je po prilici početkom 2000g. . Hvala !
  2. Poštovani , Zahvaljujem na odgovoru ! Vidim da ću morati promjeniti odvjetnika , izgleda da si baš i nije dao truda . Molio bih još ukratko : Što bi se uzelo kao referenca tokom pregleda građevine u takvom postupku prema članku 190 , ako je glavni projekt nedostupan ? kopija odobrenja za gradnju koju imam ili ? Također , neka zapreka koja bi se eventualno mogla dogoditi tokom tog postupka da isti ne uspije tj. bude odbijen ?
  3. Pozdrav ! Problem sljedeći : zagubljena sva original dokumentacija od obiteljske kuće , također i nemogućnost pronalaska kopija dokumentacije u opcinskim/županijskim arhivima . Kuća je građena 1974g. , za koju nije ishodovana ni uporabna dozvola , niti je pokušan proces legalizacije . Jedino je etažirana . Sva original dokumentacija je izgubljena , od kopija dokumentacije do koje sam jedino uspio doći imam : odobrenje za gradnju , i , urbanističku suglasnost . No glavni projekt nemogu nikako pronaći . Pokušao sam i kod projektant firme koja je radila projekt no kažu da ne drže arhiv dokumentacije duže od 10g. Pokušaj odvjetnika kojeg sam potom angažirao da ponovo pokuša pronaći nešto od kopija dokumentacije iz općinskih/županijskih arhiva također nije dao nikakav rezultat . Nedostaje glavni projekt , i navodno da bi kopija odobrenja za gradnju trebala na prvoj stranici biti pečatirana dana kada je izdana iz arhiva što kod mene nije slučaj tj. fali pečat (neki kažu nije bitno , drugi trebao bi biti pečat) . Namjera je bila ishodovati uporabnu dozvolu ali pošto nemam komplet dokumentaciju nisam u mogućnosti isto učiniti , a na legalizaciju se zakasnilo . Šef urbanizma u općini gdje je kuća upisana predložio je da se ide u nekakvu rekonstrukciju , sa vještakom i dva svjedoka koji bi kao potvrdili da je kuća građena u skladu sa građevinskom dozvolom ?!? Dali je općina (ili bilo koji od nadležnih arhiva) zakonski obvezna čuvati kopije dokumentacije ? i dali su dužni izdati nekakvu potvrdu zbog čega kopije dokumentacije nema (arhiv uništen , poplavljen nedostupan itrd.) ? ili sam sad prisiljen ponovno raditi glavni projekt i ishodovati novu građevinsku dozvolu ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija