Jump to content

oblaci

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moje je pitanje da li se može kupoprodajni ili darovni ugovor ovjeriti kod nas u RH a radi se o nekretnini u Srbiji. Suvlasnici smo brat i ja. Ja živim u Hrvatskoj a on u Sloveniji, ja bi njemu prodala/darovala moj dio suvlasništva. Kako to izvesti bez odlaska u Srbiju ili davanja punomoći da se to obavi u Srbiji? Naime on je našao kupca i želi prodati stan. Mene će isplatiti, a stan prodati po cijeni koju želi. Srdačan pozdrav!
  2. Da li moram prijaviti sav dohodak ili mogu samo plaću gdje je nastala greška?
  3. Poslodavac je izvršio godišnji obračun poreza za 2010 godinu i krivo ga obračunao te sada dugujem stotinjak kuna poreza na dohodak. Da li će porezna uprava tražiti da predam god. obračun zbog te greške. Ako da, da li sam obavezna u nju upisati sav ostvareni dohodak, jer osim nesamostalnog rada, ostvarujem i autorske honorare. Meni se nikako ne isplati svojevoljno predati godišnju prijavu poreza, a naročito ne zajedno s autorskim honorarem, jer po njemu sam plaćala 25% poreza, a ako se sav dohodak mora prikazati, ući ću u skalu od 35%. Što je moja obaveza? P.S. Inače sam i PDV obveznik, kao građanin koji ostvaruje više od 85000 bruto dohotka na godinu. Molim brzi odgovor. Hvala.
  4. Da li smijem prodati neuknjižen stan, koji još nije ni u cijelosti isplaćen investitoru ( nije isplaćeno 10% vrijednosti). Kako da to izvedem da bude sve po zakonu i da budem zaštićena od tereta preostalog duga. Naime prodala bih stan i prenijela preostalo dugovanje na novog kupca. Hitno!!!! Da li me nakon prodaje može investitor teretiti za dugovanje ako to ne ispuni novi kupac.
  5. Da li se kod raskida ugovora s dva kupca i sklapanja ugovora samo s jednim kupcem, plaća porez na dohodak. Da li se to smatra otuđenjem nekretnine i koliki je porez na dohodak.
  6. Sklopljen je ugovor o prodaji stana između pravne osobe i dva kupca ( fizičke osobe. Do uknjižbe još nije došlo jer stan nije plaćen u cijelosti. Kako se može jedan kupac izuzeti iz ugovora i prenjeti sve obveze i kupnju na drugog kupca?? Dali se može anexom ugovora i kako bi trebao izgledati i tko ga nužno mora potpisati. Drugi kupac se slaže s time. Da li se i prodavatelj mora potpisati na taj anex. Pozdrav. Trebam hitan odgovor.
  7. 2.11.2006 stiže račun za uslugu korištenja suhog veza od 1.1.2003 do 31.10.2006.g . A u spornom ugovoru piše da će se isplaćivati usluga tromjesečno. Nikakav račun nije ispostavljen osim ovog za cijeli period.
  8. .... za uslugu ispostavljen nakon 4 godine za usluge koje sam koristila tokom tih godina? Naime nakon 4 godine dobila sam račun za usluge koje sam koristila. U ugovoru na osnovu kojeg su ispisali račun stoji da sam dužna plaćati tromjesečno tu uslugu, što ja nisam znala i nisam plaćala. Interesira me da li mogu osporiti taj račun koji su mi ispostavili tek nakon 4 godine a sve zbog neurednog poslovanja. Da li postoji neki članak zakona i kojeg po kojem se računi ispostavljaju?? ( Inače ja sporim potpis na ugovoru ali ne mogu dokazati da ga nisam potpisala). Pozdrav i hvala. P.S. Naslov editirala notarica. Molim pisati kraće naslove.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija